5 неща, които трябва да правите, ако си стоите вкъщи – едно от тях е почистване на мази

Знаете ли, че: Месечната поддръжка на дома спестява време и пари, а същото важи и за почистване на мази и тавани!

Независимо дали сте купили първия си дом или имате десетилетия опит като собственик на жилище, едно нещо остава същото и това е, че навременната поддръжка е от съществено значение. Тук са:

5 неща, които трябва да правите всеки месец, ако си стоите вкъщи. По този начин спестявате много пари

Ето, защо решихме да ви представим поне 5 неща, които трябва да правите всеки месец, ако си стоите вкъщи. По този начин спестявате много пари и нещата ще бъдат, както трябва.

Месечната поддръжка на дома спестява време и пари

Поддържането на нуждите на вашия дом предотвратява по-големи проблеми по-късно. Когато не бъдат проверени, някои проблеми бързо стават снежна топка. Пример за такава е теч на покрива.

Незначителен проблем с покрива или улука е сравнително лесен проблем за отстраняване. Ако трае дълго време може да се сблъскате с развитието на мухъл и щети от вода. Запомнянето на тези месечни задачи за поддръжка на дома ви ще ви спести пари и време.

В тази връзка има някои неща, които могат да се направят, за да имате по-ниски разходи. Добре е да започнете с почистване на мази и тавани, защото добре поддържаната къща и защо не, мястото, където наистина се чувствате добре е точно тук и е ваше? Къде по-добре от дома? Ако сте съгласни с тези неща, тогава ще вземете предвид тези 5 неща, които трябва да правите всеки месец, ако си останете вкъщи. Така че нека да видим какви са те.

Кои са 5-те неща, които трябва да правите всеки месец, ако си стоите вкъщи?

Разчет на разходите

Първият разход би бил да проверите месечните разходи за електроенергия за домакинствата. Определете, колко електричество използва всеки уред във вашия дом и колко ви струва всеки месец. Познаването на тази информация ви помага да управлявате по-добре потреблението на електроенергия, да решите, от кои уреди наистина имате нужда и кои да изключвате по-често.

Използвайте устройство, за да изчислите цифрата в лева за уреди, които се включват в контакта. Тествайте различен уред всеки месец и получете представа за консумацията на електроенергия;

Ревизия на работещи и не инсталации и уреди

Ако имате заден двор, второто нещо, което трябва да направите е да проверите тавана си за течове, когато вали. Всичко, което трябва да направите е да отидете на тавана, за да проверите за течове по време на дъжд.

Течовете на покрива могат да останат неотстранени дълго време. Те причиняват повреда на изолацията и могат да бъдат източник на разкритието на мухъл, който е вреден за вашето здраве. Също така е добра идея да проверите тавана си за проблеми с изолацията и въздушния поток. Това може да увеличи сметката ви за отопление и охлаждане.

Продължавайки с нашия списък от 5 неща, които трябва да правите всеки месец. Това е важно, ако останете вкъщи и ви препоръчваме да проверите филтрите на климатичната система.

Не забравяйте и тях

Експертите казват, че трябва да сменяте въздушните филтри поне четири пъти годишно, но най-добре е да ги проверявате веднъж месечно. Уверете се, че не са запушени с отломки или прах. Това поддържа качеството на въздуха в помещенията здраво и вашата система работи ефективно.

Списъкът трябва да включва и проверка на системата за автоматично изключване на вашата гаражна врата, ако имате такава, както и проверка и почистване на мази и тавани. Важно е да тествате предпазните устройства на автоматичния механизъм. Опитайте начините за отваряне на гаражни врати, за да сте сигурни, че те все още работят и са добре. Това включва системи за безопасност, които трябва да спрат вратата да се затвори, ако открие нещо по пътя на вратата.

В обобщение:

В същия списък от 5-те неща, които трябва да правите всеки месец, ако си останете вкъщи е да включите и смазването на гаражните врати. Гаражните врати вероятно са поредица от панели, които са свързани с панти и имат метални или пластмасови ролки от всяка страна. Ето, защо използвайте подходяща смазка. Такава може да е в зависимост от металните или пластмасовите ролки, за да поддържате гаражната врата да се движи гладко и за удължаване на полезния й живот. Това бързо регулиране на гаражната врата гарантира, че тя се отваря възможно най-плавно и тихо.

Още добри идеи и съвети четете на този адрес: https://chistya.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8.

Scroll to Top