Почистване на гараж може да е съкровище от боклук

Почистване на гараж и съкровище от боклук. Това, което една жена изхвърли, без да знае какво губи. Знаете ли, че всъщност има редица такива неща. И било то, при почистване на жилището, почистване на тавани и мазета или почистване на гараж всички се сблъскваме с куп боклук. Такъв обаче може да се окаже истинско съкровище.

Реорганизирайте местата за съхранение

За да не повтаряте същите грешки и за кратко време гаражът ви да се превърне в много пренаселено място, опитайте се да го поддържате чист.

Ако сте научили урока от агломерацията, сега имате шанса да подредите всичко в логичен ред, така че всичко необходимо да е под ръка, независимо от сезона.

Избягвайте да поставяте кутии на много високи места, където обикновено не достигате. Това е добре да спазите, защото никога няма да ги използвате до следващото почистване. Ако обектите не са в нашето зрително поле и не могат да бъдат лесно-достъпни, вероятността за използване е изключително ниска.

И не забравяйте, всеки път, когато искате да съхранявате друг предмет в гаража, поставете го на предварително определеното място, заедно с други подобни предмети.

Използвани електроуреди

Както вече ви става ясно, гаражът не е сметище или бунище. Стари телевизори, DVD плейъри, компютърни монитори, касетофони от времето на баба и дядо ви. Всички тях ги оставяте там с мисълта, че може би някой ден ще ги ползвате пак. По-добре ги дарете и по този начин отново ще получите достатъчно място за безопасно паркиране на колата си.

Ето какво показват статистиките още:

Преди месец 60-70 годишна жена донесла на компанията за рециклиране CleanBayArea от Калифорния (САЩ) няколко кутии, които според нея съдържали електронни отпадъци.

За съжаление, жената не знаела, че тези останки също съдържат копие от ограничена серия от 200 броя Apple-1, компютри, създадени от Стив Джобс, Стив Возняк и Рон Уейн. Служителите на компанията открили това и CleanBayArea продали компютъра на частен търг за 200 000 долара. Управителят на фирмата за вторични суровини разказва, че жената го уведомила, че съпругът й е починал и е събрала отпадъците, докато чистила гаража. Въпреки това, той не пожелал да раздели спечеленото с въпросната старица и не я потърсил, за да й даде половината или част от печалбата.

Компютрите Apple-1 са произведени през 1976 г. и тогава са били продадени за сумата от 666,66 долара. Рекордната цена за копие на Apple-1 била 905 000 долара, през 2014 г.

Източник: EVRO.CENTER

Scroll to Top