Какви неща ще са необходими за почистване след пожар

Пожарът в жилището води до опустошителни последици, за което след това е необходимо голямо почистване след пожар. Огънят унищожава ценни вещи и оставя следи от сажди и миризма на изгоряло. Повече от половината от жертвите на пожар се опитват сами да почистят апартамента, след изгарянето. Лесно може да наемете и фирма за почистване след пожар. Тук в тази статия подготвихме някои насоки, кое и как да бъде организирано. Вижте сами:

Какви неща ще са необходими за почистване след пожар?

Престоят на закрито, след пожар не е безопасен за човешкото здраве. Каустични частици от сажди и синтетични смоли се носят във въздуха, а те могат да се утаят в белите дробове и да раздразнят лигавиците на очите и вътрешните органи. Следователно самопочистването на апартамента ще изисква да подготвите защитно оборудване.

За почистване след пожар ще ви трябват следните неща: стари затворени дрехи от плътна тъкан (след почистване ще трябва да се изхвърлят); дихателна маска; предпазни очила; ръкавици; шал; обувки с дебела подметка. Сега трябва да подготвите почистващи продукти и инструменти.

Почистването след пожар е различно от обикновеното

За него ще трябва да обработвате не само подовете, но и стените, таваните, мебелите. Минималният комплект за почистване включва: метла; ред; торби за боклук; поднос; прахосмукачка; от филм; сухи парцали – от 10 броя; метална четка; шпатула; с ролери; импрегнирани гъби (около) – 5 броя; Импрегнирането на гъбата включва анионни и амфотерни повърхностно активни вещества и глицерин.

Когато почиствате след пожар, не можете да използвате много вода, за да не изтече сажди по стените и мебелите. Импрегнираните гъби трябва да бъдат леко навлажнени, преди почистване. Друг вариант за почистване на петна от сажди е меламинова гъба (направена от меламинова смола). Отстранява мръсотията като гумичка и не изисква използването на вода.

Почистване на нещата

За да започнете операцията за възстановяване на дома, трябва да освободите помещенията от нещата, които са били повредени по време на пожара. Премахнете невъзстановимите елементи. Най-вероятно ще трябва да се отървете от книгите, защото те запазват миризмата на изгоряло няколко години.

Премахнете мека мебел, килими. Изпратете завеси, завеси, спално бельо, дрехи в пералнята. Ако прането мирише на дрехите след пране, занесете ги на химическо чистене. С помощта на метла изстържете парчета от счупени предмети от пода и ги изпратете на боклук. Отстранете внимателно напукано стъкло от рамките на прозорците и вратите. Изхвърлете храната от хладилника, изключете уреда от контакта и го оставете отворен. Премахнете оцелелите растения от стаята и избършете листата с влажна кърпа. Сменете вентилационния филтър и поставете два пласта марля, върху изпускателните решетки. Ако някои неща са били залепени на пода, не може да почистите това, без помощта на професионалисти. Наред с това не се опитвайте сами да почиствате осветлението.

Това са само най-общите неща, които може да предвидите и сами и които няма да ви струват много. За професионални услуги, не се колебайте да посетите официалния сайт на TovarniPrevozi.bg.

Scroll to Top