Съвети по почистване на апартамент (къща) след строителни и ремонтни дейности

Независимо колко внимателно и прецизно сте спазвали по време на ремонтни или строителни работи , независимо дали сте покрили подове и мебели със защитни материали, често остават малки капки боя, пластове строителен прах, капки хоросан или цимент. Без значение, какъв е бил ремонтът (козметичен или сте извършили цялостна реконструкция), след ремонт апартамент или къща винаги остават мръсни. Тогава се налага почистване на апартамент с отпадъци.

Съвети по почистване на апартамент (къща), след строителни и ремонтни дейности

Използването, дори на най-силните почистващи препарати не е 100% достатъчно решение за постигане на максимално качество на чистота. Въпросът е, как да се справим с цялата тази мръсотия и прах!? Например, ако прахът не се почисти навреме, той може да причини много заболявания и алергии.

За да улесните живота си, предлагаме да прочетете следните съвети за почистване на апартамент или къща след строителни работи.

Как да започнете почистване след ремонт

Почистване на апартаменти след ремонтни и строителни работи

Първата стъпка е да отворите всички прозорци, за да проветрите помещенията от миризмата на лепило, мазилка, дърво или други строителни или ремонтни дейности.

След това трябва да се отървете от големите след строителни обекти, като: торби с цимент, стари плочки, стари мебели и други обемисти отпадъци. След това започнете да почиствате от тавана към пода, като се уверите, че няма да пропуснете нито един ъгъл, прозорци, стени, мебели и под. Може да почиствате стените със сух или мокър материал, в зависимост от това дали са покрити с боя или тапети.

Използвайте всички налични „инструменти“ и не забравяйте да използвате почистващи препарати.

Колкото повече усилия положите, толкова повече резултати ще постигнете в почистването на вашите помещения след ремонт.

Почистване на баня

Идва ред на почистване на банята.

Смяната на мивка, вана, душ или всички стари плочки в банята са разхвърляна работа, която често отнема много време. Първо трябва да се отървете от стария водопровод и други общи отпадъци, останали след ремонта. При всяко почистване, след ремонт винаги спазвайте правилото:

Започнете с най-големите и завършете с най-малките предмети и неща

Не бързайте да дезинфекцирате плочките в банята с препарат. Първо го почистете със суха микрофибърна кърпа и едва след това започнете мокрото почистване – така почистването на прах ще бъде много по-лесно.

Ако видите следи от прясно лепило или лак след строителите, незабавно ги почистете със специални продукти, за да ги премахнете, в противен случай ще е много по-трудно да се справите с тях по-късно.

И точно сега  се обадете и поръчайте услугата за почистване на апартамент с отпадъци на адрес: https://www.depo.bg/ceni. Така ще спестите много усилия, нерви и пари, използвайки услугите на професионална компания.

Източник: depo.bg

Scroll to Top