Как става разрушаването на сгради и какво трябва да знаем за него – Кърти чисти извозва софия

Разрушаването (известно още като събаряне, къртене, изравняване, рушене) е наука и инженерство, която се използва с цел безопасно и ефикасно събаряне на сгради и други изкуствени конструкции.

Разрушаването контрастира с деконструкцията, която включва разглобяване на сграда, като внимателно се запазват ценни елементи за повторно използване.

При малки сгради, като например къщи, които са високи само два или три етажа, разрушаването е доста по-улеснен процес. Такъв може да се поръча в Кърти чисти извозва София.

Сградата се събаря ръчно или механично с помощта на голямо хидравлично оборудване. Използват се повдигнати работни платформи, кранове, багери или булдозери.

При по-големите сгради може да се изисква използването на разбиваща топка, тежест върху кабел, който се завърта от кран встрани на сградите.

Разрушителните топки са особено ефективни при къртене и събаряне на зидария, но се контролират по-малко лесно и често са по-малко ефективно от други методи. По-новите методи могат да използват ротационни хидравлични ножици и шумозаглушителни скални къртачи прикрепени към багери за рязане или пробиване на дърво, стомана и бетон. Използването на ножици е също често срещано, докато рязането с огън може да е опасно или неприложимо.

Любопитен факт: Най-високото планирано къртене и разрушаване на сграда е това на 52-етажната сграда в Ню Йорк , която е построена през 1960 г. и съборена, през 2019–2021 г., за да бъде заменена с 270 Park Avenue.

Преди да могат да се извършат, каквито и да било дейности по разрушаване, има много стъпки, които трябва да бъдат извършени предварително, включително извършване на намаляване на емисиите на азбест, премахване на опасни или регулирани материали, получаване на необходимите разрешителни, подаване на необходимите уведомления, изключване на комунални услуги, разработване на специфични за обекта планове за безопасност и работа.

Типичното събаряне на сграда се извършва по следния начин:

Хидравличните багери могат да се използват за събаряне на едно или двуетажни сгради, чрез процес на подкопаване. Стратегията е да подкопаете сградата, като същевременно контролирате начина и посоката, в която пада.

Ръководителят/надзорникът на проекта за разрушаване ще определят, къде е необходимо подкопаване, така че сградата да бъде издърпана по желания начин и посока.

Стените обикновено са подкопани в основата на сградата, но това невинаги е така, ако проектът на сградата диктува друго. Съображенията за безопасност и почистване също се вземат предвид при определяне на това как сградата е подкопана и в крайна сметка разрушена.

В някои случаи се използва кран с разрушаваща топка за разрушаване на конструкцията до определена управляема височина. В този момент подкопаването се извършва, както е описано по-горе. По този начин топките за разрушаване, монтирани на крана, рядко се използват при разрушаване. Това е така, заради неконтролируемия характер на люлеещата се топка и свързаните с това последици за безопасността.

По всичко това и още много въпроси относно Кърти чисти извозва София може да се обърнете към екипите на фирма xn--h1adsi2b.com.

Scroll to Top