Ето как с извозване на стари мебели цена да постигнете комфорт в малка спалня

Имате ли малка спалня? Това не е такъв проблем, както може да изглежда на пръв поглед! Нека да поговорим за това, как да планираме извозване на стари мебели цена и визуално да увеличим пространството, както и да подредим правилно мебелите в малка стая.

На първо време започнете с извозване на стари мебели цена евтино със софийска фирма. Това може да ви спести много време и усилия.

След това, когато вече сте освободили пространствата, изберете тапет в светли нюанси. За спалнята са подходящи светло зелено, бледо синьо, пастелно розово и други меки, приятни за окото цветове. Пъстрите нюанси са неприемливи. Те само правят стаята по-малка.

Сега идва ред на мебелите

Ако вече сте направили извозване на стари мебели, време е да пристъпите към новото обзавеждане и оборудване.

Ако имате тясна и дълга спалня, може да купите, както разтегателен диван, така и легло. Освен това диванът трябва да е от типа „книга“. Тогава той ще заема основно място до стената, а не да блокира цялата стая. Леглото също е по-добре да изберете минималната ширина, защото в малък апартамент всъщност всеки сантиметър е от значение.

Ако е възможно, опитайте се да не поставяте легло близо до радиатор. Това е важно, първо, защото ще ви е горещо и второ, високата температура едва ли ще има благоприятен ефект, върху материалите, от които е направен диванът или леглото.

Какво друго може да се окаже полезно в спалнята?

Съветваме ви да си купите скрин. В него ще поберете лесно бельо и спално бельо, домашни дрехи, нощници и пижами, както и чорапогащи и чорапи.

Друго наистина незаменимо нещо е нощното шкафче. Обичате ли да четете? Носите ли очила, които сваляте вечер? Слагате ли крем върху ръцете си, преди лягане? Ако сте отговорили с „Да“ на поне един от въпросите, не се колебайте да отидете до магазина за нови тоалетки и/или нощни шкафчета!

Ако все още ви остават един-два квадратни метра, задължително сложете дрешник (гардероб) в спалнята. Между другото, може да изберете ъгловата опция. Така ще убиете два заека с един куршум. Разположете нещата и спестете място. Разбира се мястото ще спестите и като поръчате извозване на стари мебели цена много изгодна.

Няколко думи и за осветлението

Ако спалнята ви е предназначена само за почивка и сън, изберете крушки с мека, жълтеникава светлина: тя няма да очертае границите на стаята твърде рязко, което, като се има предвид малките размери, е определено предимство. Малки аплици могат да бъдат окачени над леглото или от двете му страни.

Какво не трябва да има в спалнята

И ето, че стана време да споменем , на кое не му е мястото да бъде в спалнята. Това са следните:

Компютър – ако е възможно, по-добре е да го поставите в друга стая. Първо, никой не е отменил радиацията, и второ, просто е невъзможно бързо да се преконфигурира за сън, ако, преди няколко минути работата е била в разгара си.

Килим – представете си как ще го вакуумирате. Разбира се, площта, която не е заета от мебели, не е трудна за почистване. И така, какво има под леглото, скрина, гардероба? Малко вероятно е да ви хареса да се въртите в средата на стаята, опитвайки се да се обърнете удобно и да стигнете до труднодостъпни ъгли. Ако все пак искате подът в спалнята да е мек, поставете малка пътека в средата на стаята. В съвременните магазини има много добри варианти.

Вази, фигурки, различни сувенири – всичко това отвлича вниманието и претрупва пространството. Не забравяйте, че колкото по-малко предмети има в стаята, толкова по-добре изглежда.

Внимавайте с растенията – някои от тях отделят токсични вещества. Също така избягвайте цветя със силен аромат като рози или лилии.

Същото може да се каже и за огледалата – от една страна, те визуално разширяват стаята. От друга страна, според Фън Шуй, огледалото в спалнята има много неблагоприятен ефект върху човека, като поема енергия по време на сън. В краен случай го разположете така, че да не отразява леглото.

Източник: bulkom.com

Scroll to Top