Декор за спалня стил Прованс

Спиращият дъха и уникален дух на провинцията във Франция, с красивите си гледки, омайващи цветове и приветливо слънце е представен от селската мода на стила Прованс. Той съдържа само истински тонове, които могат да бъдат свързани с красивото море и чистия естествен въздух. Днешната съвременна спалня в този стил може да даде само почивка и спокойствие, сякаш предпазва притежателите от ежедневните проблеми и живота на огромни градове.

Ако и вие планирате да добавите този стил в дома си, планирайте извозване на стари мебели след това, продължете с:

Мебели в стил Прованс

Мебелните продукти за спалня започват от леглото. За такава мода като Прованс са характерни мебели от дърво в груб дизайн, естествени цветове или боядисани. Разрешени са и шарки с разфасовки, както и големи декоративни елементи. Шкафове и скринове трябва да бъдат избрани с фантастични къдрави крака, определено не с големи размери. Фасадите могат да бъдат направени от цветове на тематична живопис.

Тонът на дизайна определя цветовата схема всеки път. Всеки цвят може да създаде ефект на изгорели истински бои при красива слънчева светлина. Поради тази причина избледнелите тонове са много ясно видими при боядисването на тавана, стените, мебелните изделия, както и други компоненти на декора. За мястото за отдих спалня стил Прованс е добре да се избират приятни тонове:

Кафяв, за да подчертае всеки нюанс;

Бяло, за да подчертае всеки друг нюанс;

Люляк или изумруд, за да добави елегантност към всеки компонент.

Например, ярко лилавият цвят се превръща в леко розово, а изразеният цвят на канарче се превръща в спокоен лимонов цвят. С помощта на това се създава атмосфера в стаята, с която е много лесно и спокойно.

Прованс, който е роден във Франция, ще може да предаде цялата атмосфера на лекота и спокойствие. Той винаги се характеризира с много ярко използване на цветове, различни цветови схеми, много голям брой декоративни компоненти, стари мебелни продукти и голямо количество естествена светлина.

Аксесоари и декор

С помощта на различни аксесоари е възможно да се създаде отлично усещане за топлина и комфорт в спалнята. Подходящо е за пълен релакс в много дълъг и тежък работен ден. За да се постигне този ефект, селекция от уникални възглавници, малки килими, както и покривки и специални аксесоари за спално бельо, цветове, които точно съответстват на основните тонове на този стил, могат да бъдат изключително подходящи. Това са или зеленикави нюанси или лилави.

Основните характеристики, които характеризират стила Прованс са:

Изобилие и светли мебели на базата на дърво, цветове в топли тонове, разнообразен декор с растения и различни красиви цветя.

Голямо разнообразие от компоненти за декора на спалня с много подходяща, идентичност. Всичко това ще подчертаете идеята за пренасяне на наследството от ценности, като същевременно направите стаята много удобна и уютна.

Прованс е очарованието на древната френска култура, където са въплътени пълна идилия и спокойствие.

Източник: https://www.bozhil.com

Scroll to Top