Топ признаци за заразяване на апартамент с дървеници

Намирането на дървеници в дома ви може да е сложно в началото. Насекомите не се появяват непременно в резултат на лоша хигиена. Съществуват и други причини, поради които един апартамент може да е замърсен с дървеници. Тук хигиенните навици и санитарните норми нямат нищо общо.

Така например, в къщата могат да се появи дървеница или няколко. Те идват от съседи, пълзят през вентилация, минават изпод вратата, от асансьорни шахти и канализация. Дървениците могат да се настанят в жилищата ни, внесени и от улицата, донесени по дрехите, с багаж или домашни любимци. Понякога дори нашите гости могат да ги пренесат или по дрехите им да са се прикачили яйца от насекомите.

Дървениците се хранят с кръв и запушването на апартамента не влияе върху вероятността от появата им. Не се стеснявайте, ако тези насекоми са в къщата. След като откриете признаци на жизнената им дейност, е необходимо спешно да се обадите на служба, която обработва помещенията. Пръскане за дървеници от професионалисти е единственият начин за надеждно отравяне на всички насекоми наведнъж.

Признаците, които трябва да ви накарат да се замислите за присъствието на дървеници, включват: характерни ръждясали петна по меката мебел, дрехи, кърпи, екскрементите от дървеници, които се отличават с необичаен цвят; изхвърлени кожи от насекоми, останки от телата им, обвивки от самите черупки, които се утаяват върху различни предмети; силна неприятна миризма, излъчвана от жлезите на дървеницата; кървави петна по леглото и други парчета мека мебел, които се появяват след ухапвания по тялото.

Когато тези признаци са ясно различими и изразен във вашия дом, време е да пристъпите към кардинални решения. Тогава може ад изберете Превента ДДДД.

Scroll to Top