От какво стъкло се правят масите

Стъклена маса не е само мебел, но е и елемент на декора у дома. Прозрачността на повърхността й и фактът, че стъклената маса не хвърля сенки, визуално увеличава стаята. Това е от особено значение за малките стаи.

Стъклената маса е универсална, тъй като се вписва в интериора на всеки цвят. Въпреки единствения на пръв поглед крехък материал, стъклената маса е доста трудна за чупене, тъй като материалът е много плътен и устойчив на удар. Освен това стъклена маса се счита за по-хигиенична в сравнение с дървената. Работата е там, че на повърхността й няма пори, в които мръсотията може да се задръсти за дълго време.

Стъклото, от което е направена масата, може да бъде от различни видове.

Прозрачно стъкло

Ясното и прозрачно стъкло е подходящо не само за кухнята или хола, но и за спалнята. Малката нощна маса няма да заема много място в близост до леглото и ще създаде усещане за лекота. И благодарение на добрата си способност да предава светлина, тя ще направи стаята по-осветена.

Осветено стъкло (оптивит)

В оптичното стъкло равномерността на материала е по-висока, отколкото при други. В резултат на това отразяването светлината и увеличава. Това от своя страна допринася за добро осветяване на помещението.

Цветно или шарено стъкло

Цветното или шарено стъкло на определени тонове може да хармонира добре с цветовата схема на кухнята. Ако моделите не са на повърхността на масата, а вътре в нея, ще се създаде 3D ефект.

Матирано стъкло

Предимството на матираното стъкло е, че през него не се вижда, какво се намира под масата. Мнозина може да се смутят, че през кухненската маса по време на обяд се виждат краката на събеседника. Драскотини на матовата маса са по-малко видими, отколкото на прозрачна.

Тонирано стъкло

Неговата пропускливост на светлината е значително по-ниска от тази на прозрачната. Такава маса, често се избира в стаи, декорирани в хай-тек стил, направени в черно и бяло с метални елементи.

Огледални елементи

Светлоотразителните елементи ще направят стаята много по-широка. Благодарение на огледалото, разположено на повърхността на масата, светлината ще се разпръсне в цялата стая, което ще подобри осветлението.

Закалено стъкло

Закаляването на стъкло го прави няколко пъти по-силно. Повечето маси са направени точно от такъв материал.

Стъклената маса е универсална и пасва на интериора на всяка стая, независимо дали е офис, хол, кухня или спалня. Такива мебели могат да бъдат намерени в магазините и тогава е крайно време да Изхвърляне и извозване на покъщнина в София 0893 29 33 33.

Scroll to Top