Почистването след покойник

Почистването след покойник е един неприятен ангажимент, с който все някои трябва да се заеме.

Почистването след покойник е работа, която се извършва от професионални екипи по почистване и дезинфекция.

Почистването след покойник, включва следните услуги:

  • На източника на замърсяване и следи от трупа, който се намира в апартамента: мебелите, върху които е разположено тялото (легло, диван, фотьойл, баня) и мебели, лични вещи, текстил, засегнат от разлагането.
  • откриване на незабележими огнища на замърсяване в помещението, като течове в трудно откриваеми и незабележими, например, в шевовете на мека мебел, зад обемни интериорни предмети, под стационарни мебели, в слотове за под, под паркет, зад первази, под повърхността на линолеум или килим, в междинните плочки.
  • Почистване след труп се извършва капитално. То включва почистване на помещенията. Ако е необходимо, например, в случай на силно замърсяване или дългосрочно (повече от 3 дни) оставане на тялото – всички предмети се изхвърлят, всяко покритие се отстранява от пода и стените до бетонната основа за основен ремонт.
  • При почистване след умъртвяване е необходимо ликвидиране на предмети, които не могат да бъдат почистени и възстановени: демонтаж на подови настилки, извозване на мебели, използване на домакински уреди, унищожаване на лични вещи, предмети от бита, тъкани, дрехи, боклук, замърсени предмети.
  • Всичко, което е източник на неприятна миризма и може да допринесе за размножаването на опасни микроорганизми, създавайки хранителна и подходяща среда за тяхното развитие.
  • Почистване на интериорни предмети, които могат да бъдат почистени от продукти на разлагане. Почистване на повърхности на слабо замърсени предмети; дълбоко почистване на повърхности, които са трудни за почистване със стандартно почистване, като пране на тъкани и текстил; обработка на домакински предмети с химически устойчиво покритие, като плочки, водопроводни съоръжения.

Цената на почистването след мъртвите – Тук може да се запознаете отблизо с Цени за почистване на апартамент и дезинфекция. Такива най-често се определят на квадратен метър площ.

Зони за почистване на апартаменти

След трупа на починал е процедура, която унищожава източници на замърсяване, като останките на мазнина и трупна отрова след отстраняване на тялото. След това помещението се обработва химически със специални дезинфекционни и антимикробни вещества, помещението се дезинфекцира с генератор студена мъгла.

Но дори и при своевременно почистване, за чистотата и безопасността на помещенията е необходим целият комплекс от почистване на помещенията, включително почистване, дезинфекция и дезодориране.

Видовете почистване след труп са:

Всеки случай на почистване след труп е специален и се нуждае от индивидуален подход за решаване на проблема с почистването на стаята. Нашите специалисти ще могат само да определят степента на замърсяване на място, като по този начин конкретно посочват какъв обем работа за почистване след смъртта трябва да бъде завършен.

Ароматизиране в почистен апартамент

Почистването на апартамент след мъртъв човек е пълноценна услуга за почистване, която не изисква допълнителни разходи. Ако обаче в хола е имало голямо количество мека мебел и интериор, може да се наложи ароматизация след починалия. Сама по себе си тази процедура не изисква много по-големи усилия или разходи. Достатъчно е само да заявите в https://www.kostovi.bg.

Scroll to Top