Количка Mutsy EVO за новородено – правила в избора

Появата на малък член в семейството е най-дългоочакваният момент. Това е тържествено събитие за всяко семейство. Ето защо родителите се опитват да вземат предвид всички тънкости и нюанси предварително. Така ще осигурят на детето си най-удобните и уютни условия от първите дни на живота му.

Едно от най-важните изобретения, без които никое семейство не може е количката. В крайна сметка с малко дете трябва да ходите много на чист въздух, а носенето на бебе на ръце не е най-доброто решение.

Ето защо е изключително важно да разберете как да изберете количка за новородено, тъй като е необходимо да обмислите на какви критерии трябва да обърнете специално внимание. Така ще може да изберете перфектното превозно средство за собственото си бебе.

Общи препоръки и съвети: Mutsy EVO за новородено

Много родители, още преди раждането на дете, започват да търсят количка. Съвременната индустрия предлага огромен избор от колички от различни производители, както местни, така и чуждестранни. Те се различават по невероятно привлекателен външен вид, различни видове, ярки цветове и невероятна функционалност. Един отличен модел са детски колички Mutsy комбинирана количка EVO Модел 2019.

Не знаейки точно как да изберем правилната количка за новороденото и какви изисквания трябва да се вземат предвид, много лесно е да се направи грешка. Затова е най-добре, внимателно и задълбочено да проучите първо проблема и едва след това да отидете в магазина.

Предимства на модела Mutsy Комбинирана Количка EVO Модел 2019

MUTSY Evo е лека количка от ново поколение, която предлага различни възможности за използване:

Тя е пригодена с кош за бебе;

Седалка и сенник;

Столче за кола.

Кошът за новородено е със стилен дизайн и голям сенник. Има множество джобове и удобен матрак в собствен калъф. Монтира се на шасито лесно и удобно.

Седалката може да се завърта, така че бебето да гледа пътя или родителя, който бута количката. Шасито се сгъва до ултра компактни размери. Това е отлична възможност да се транспорти на по-дълги разстояния.

Количката е съвместима със столчета за кола Safe2Go, Maxi Cosi, Cybex, Kiddy, BabySafe, с помощта на адаптери (не са включени в комплекта).

Важно е:

Количката Mutsy EVO за деца трябва на първо място да осигури максимален комфорт по всяко време на годината. Тя надеждно трябва да предпазва през зимата от замръзване и вятър, а през лятото от горещина и дъжд. Седалката или люлката трябва да са стабилни и надеждни, но родителите не трябва да се забравят. Дръжките на количка определено трябва да бъдат избрани като регулируеми или да отговарят на височината. В противен случай ще бъде трудно да носите бебето.

Има много видове модели детски колички

Някои се използват само до определена възраст, други лесно се трансформират, трети заемат малко място за съхранение и са леки. Всичко това може да вземете под внимание, но преди да разберете как да изберете детска количка за новородено, трябва да изучите общите препоръки от професионалисти и по-опитни родители, които дават въз основа на собствения опит.

Модел Mutsy Комбинирана Количка EVO Модел 2019 – многобройни предимства

За да изберете количка по най-добрия начин, трябва да вземете предвид собствения си начин на живот. От вашите нужди и тези на детето, зависи до голяма степен избора. Колко ходите или предпочитате да стоите у дома, какви „трудности“ ще трябва да преодолеете, докато ходите, каква пътна настилка ще трябва да избягате, всичко това трябва да се вземе предвид, преди да купите.

Например, ако често пътувате далеч, трябва да изберете количка, която лесно може да се сгъне до най-компактния размер. Ако имате малки деца, времето, няма да навреди да изберете удобен тандем.

Най-често родителите трябва да сменят около три вида колички през времето, докато бебето порасне и започне да се движи самостоятелно.

Съвременните производители предлагат идеална алтернатива – Mutsy EVO.

Това са универсални колички, трансформатори, които спокойно могат да бъдат наречени многофункционални. Този изглед е оборудван с удобни седалки и подвижна люлка с твърдо дъно, с цел качествено поддържане на гръбначния стълб на детето.

Тегло и размери на перфектната количка Mutsy EVO

Когато мислите за това, как да изберете правилната количка за новородено, не трябва да забравяте за размерите на детето. Към тях добавете, както общото му тегло, така и структурата на улиците и пътищата, по които ще се движите. Помислете за собственото си място на пребиваване, размерът на вратите, както и наличието или липсата на асансьор. Не забравяйте да вземете предвид, че количката Mutsy EVO трябва да се побере в асансьора не самостоятелно, а заедно с поне един възрастен.

Средното приблизително стандартно тегло на количка със зимна люлка е около 5-7 килограма.

Амортисьори и колела Mutsy EVO

Малкият човек трябва да се чувства уютно и удобно в количката от първия ден. Така ще има смисъл да обърнете внимание на колелцата (шасито), както и на удароустойчивите елементи, защото от това зависи не само общата проходимост на количката, но и нейното люлеене и твърдост. Ето защо, измисляйки кой модел да изберете, обърнете внимание и на отзивите на количките за новородени. В последните, хората дават полезна и надеждна информация за неопитните родители.

Най-често количките Mutsy EVO имат четири въртящи се колела или колела с достатъчно големи размери. През последните години моделите триколки станаха много популярни. Противно на стереотипите, броят на колелата не влияе върху стабилността на количката. И тук можем да кажем, че това е въпрос на вкус.

Обърнете внимание на рамката на количката, която трябва да бъде здрава, надеждна, устойчива на износване, в т. ч. светлина. Най-често това е алуминий или устойчива на удар пластмаса. Първият вариант е много по-надежден, а вторият е по-лесен.

Обърнете внимание, че колкото по-голямо е колелото на количката, която сте избрали, толкова повече ще има способност за преминаване по най-различни дерета.

Обърнете внимание на качеството на амортизация на точилата при Mutsy EVO.

Когато избирате количка, трябва да загледате и дръжката й. Тя трябва удобно да лежи под ръцете ви. За да може да се адаптира към родители с различни размери, правилно е тя да има механизъм за регулиране.

Друг важен фактор, на който определено трябва да обърнете голямо внимание, е спирачният механизъм. Спирачки може да има на всяко колело поотделно, както и тези, които веднага блокират движението. Майките предпочитат да изберат втория вариант, поради лекотата на използване и по-голямата надеждност.

Когато избирате Mutsy EVO, не забравяйте за допълнителни компоненти и аксесоари. Те са гарант за вашето удобство и комфорт. В идеален комплект към количката са прикрепени дъждобран, мрежа против комари, чанта и кошница за покупки, специална зимна покривка срещу вятър и сняг, сенник и много други.

Хубаво е количката Mutsy EVO да има рефлектори – светло отразители. Това значително ще предпази движението в по-късни часове на деня.

Scroll to Top