Какво да търсите, когато се местите – съветите на чистачи.com

За да бъде Вашата собственост съхранена без повреда, независимо дали я местите на посочен адрес и в определеното време или правите сезонно почистване е необходимо нещата да се правят правилно. Какво да търсите и как да постъпите?

Потърсете чистачи.com. Те ще са от полза, както за почистване и извозване на отпадъци в София, така и за много други хамалски услуги свързани с транспорт и местене.

Първо изберете датата на преместването. Ако използвате услугите на транспортната компания, обсъдете с диспечера времето и разберете точната цена на услугите. За да направите това, не забравяйте да кажете какво, в какъв обем и къде планирате да транспортирате. Това ще помогне не само за извършване на изчисления, но и за избор на подходящ транспорт.

Преди пристигането на хамали, освободете мебелите от вградените неща и рафтове. Извадете всичко от хладилника и другите домакински уреди. Вратите и чекмеджетата на шкафовете трябва да бъдат заключени в затворено положение. Това може да стане с обикновена скоч лента.

Всички неща, които сте планирали, трябва да опаковате. Компютри, малки домакински уреди, съдове и различни крехки предмети трябва да се поставят в кутии. За да може по-лесно да разопаковате всичко, поставете стикери върху тях. Вземете кутии не само по размер. Необходимо е да се обърне внимание на теглото, което ще имат в натоварено състояние, защото ако е много голямо, тогава дъната могат да се отлепят. Лични вещи, дрехи, книги, елементи от декора и много други могат да бъдат опаковани в опаковки. Уверете се, че обектите нямат остри ъгли, в противен случай опаковката бързо ще се разкъса. Нещата са тежки? Закачете опаковката напречно. Това ще даде допълнителна сила.

Също така, обърнете внимание на много тежки предмети и специално оборудване. Ето защо, меката мебел, често е опакован в плътен полиетилен, а мебели като шкаф – в гофриран картон (лист) или филм с въздушен мехур. Това ще гарантира неговата безопасност и лекота на транспортиране.

Разтоварване и повдигане на всички неща до подходящите подове, монтаж на мебели, свързване на домакински уреди и събиране на боклука – всички тези услуги могат да се извършват от служители на транспортната компания. Това е много удобно и ще ви спаси от много неприятности. Основното нещо, след приключване на работата са всички щети, които сте си спестили.

Scroll to Top