10 идеи за почистване на мазета и тавани

И вие, както всеки нормален човек сте попадали в ситуации, когато се налага екстремно почистване на мазета и тавани, но не намирате изход. Неловки моменти, в които нещата не зависят от нас, се случват на всеки. Как да се справяме, когато трябва да организираме почистване на мазета и тавани и как да предотвратим подобни ситуации, за да не се чувстваме глупаво?

Предлагаме ви заедно да научим:

Статията ни е предоставена с любезното съдействие на екипа от Хамал.Бг:

 1. Пуловера от кашмир или вълна се наелектризира или по-скоро косата ви и всичко, до което се докоснете. За целта поставете вашия пуловер за една нощ във фризера. Електромагнитното поле ще изчезне и няма да изпитвате усещане, че косата ви е сякаш сте бръкнали в контакта.
 1. Ако дрехите в са поели мирис на кухня, може да свалите всичко от вас, да го поставите в найлонова торбичка и да го пъкнете в хладилника за една нощ. По този начин бързо и ефективно ще отстраните лошите миризми. Фризерът ще убие повече от причиняващите миризма бактерии и не е нужно да се притеснявате за боята в денима. Научете и за почистване на мазета и тавани в София с фирма.
 1. Как да премахнем грозните петна от блузите под мишниците – за целта използвайте лимонов сок или сода за хляб. Почистете петната със смес от лимонов сок и вода. За трудни петна под мишниците, опитайте с натриване с паста от сода за хляб и вода върху самото петно. Оставете да престои няколко минути и изплакнете, преди да пуснете в пералнята.
 1. Тъмните дънки пукат боя в пералнята – за да не повредите цялото пране, поставете няколко капки оцет в отделението при прахта. Така няма да оцветите всичко в един цвят, а новите тъмни дънки ще са отново чисти.
 1. Ако не разполагате с време да изперете една риза, а тя ви трябва веднага, напръскайте я с капки водка. Алкохолът бързо се изпарява от нея, а съдържанието на спирт отстранява неприятната миризма, като убива бактериите предизвикващи лоша миризма. Хамали за почистване на мазета и тавани в София, може да наемете от тук!
 1. Ако при обличане изцапате дрехата с грим, червило или сенки, то намажете петното с пяна за бръснене. След това преди основното пране изплакнете петното и пуснете в пералнята.
 1. Използвайте лак за коса, за да премахнете петна от червило.
 1. Затегнете слънчеви очила лак за нокти. Ако не разполагате с малка отвертка под ръка, лака за нокти може да свърши работа, като затегне болта за няколко часа.
 1. Почистете упоритите замърсявания от разстояние по велурените обувки с пила за нокти.
  Цените за почистване на мазета и тавани варират от 80 до 200 лева.
 1. Почистете кожените ботуши с мека четка за зъби, оцет и вода. Разтвора впръскайте от разстояние и леко разтрийте за разнасяне на петното .

 

 

Scroll to Top