Топ критерии за избора на автомобили

Ако сте изправени пред дилемата какъв автомобил да купите, то за вас подбрахме топ листа с критерии в избора на автомобили. Надяваме се и на вас да е от полза, поне в някои отношения.

Статията е предоставена с любезното съдействие на Мегапартс.

Клас и марка на автомобила

Отговорът на въпроса коя марка и клас автомобили се избира, пряко зависи от вашите финансови възможности и от целта за използване на автомобила. Ще разберем по-подробно в класовете.

Клас „А“. Това включва всички най-компактни автомобили, чиято дължина не надвишава 3,6 m. Те са идеални в градска среда при маневриране, но абсолютно не са подходящи за неравни селски пътища. Работните и динамичните параметри на такива машини са под средните. Но цената и условията на обслужване са много привлекателни. Допълнителен бонус е ниският разход на гориво.

Клас „Б“. Той включва малки коли с дължина 4,2 метра. Това е най-популярният клас на руския автомобилен пазар. Предимствата на тези автомобили са: динамика, мощност, стабилност, комфорт. Те са подходящи, както за градска среда, така и за пътувания в страната.

Клас „С“ . Европейците предпочитат повече този клас автомобили. Струва си да се има предвид само, че възможностите за машини в този клас са огромни. Те се различават по мощност, скорост, простор, ниво на комфорт и безопасност.

Клас „D“. Фактът, че в Европа се смята за средна класа, е по-подходящ за престижния клас Е в Русия. Сред тези мощни и удобни автомобили има разделение на основен и елитен подклас.

Клас „Е“. Автомобилите от този клас се считат за най-доброто от средата. Те се отличават със средна големина и отлична динамика. Има и неизказано разделение на два подкласа: основно и луксозно.

Клас „F“. Тук се включват най-скъпите, надеждни и динамични автомобили. Това не е просто средство за транспорт, а истински лукс на колела.

Що се отнася до марката на автомобила?

Слушайте първо себе си и това, което ви харесва. Външен вид, интериорен дизайн, мощност – всичко това бихте могли да оценявате многократно. В допълнение, отидете на форумите на автомобилни ентусиасти, като обърнете специално внимание на техническите раздели. Има много полезна информация за това как служи една или друга марка и модел, колко често се счупва, дали е лесно да се намерят резервни части за нея, как се консумира гориво и много други. Когато вашият избор е ограничен до няколко коли, не забравяйте да се запишете за тест драйв в автокъща.

Автоматично или механично

Автоматичната трансмисия и ръчната трансмисия имат своите предимства. Например, ако възнамерявате да използвате автомобила по-често в условия на град, където има много други превозни средства. Често трябва да спрете на светофарите и да оставите пешеходците да преминат, да стоите в задръствания. При всички тези ситуации автоматика си казва думата. Но имайте предвид, че преминаването от автоматична скоростна кутия към ръчна скоростна кутия няма да е лесно, както се казва, „бързо се свикваш с доброто.“ Поддръжниците на механиката могат да посочат няколко причини за избора на този тип. Смята се, че с ръчна скоростна кутия е по-надеждно и скъсява по-малко. Има убеждение, че ако автомобилът е залепен в кал или сняг, тогава е по-лесно да се „отдели“ с ръчна трансмисия. Счита се също, че разходът на гориво на такива автомобили е по-малък. Но с това твърдение е възможно да се твърди, че модерните автоматични трансмисии рядко създават проблеми на собствениците на автомобили и понякога показват дори най-добри резултати.

Късмет на пътя!

Scroll to Top