Автоматична трансмисия: плюсове и минуси

Мислили ли сте коя скоростна кутия да изберете? Предлагаме ви да разберете предимствата и недостатъците на автоматичната скоростна кутия.

Плюсове:

Съсредоточете се върху пътя. Избирайки автоматична скоростна кутия, може напълно да се концентрирате върху шофирането и да забравите за предавките. Това е важно за начинаещите шофьори, за които често е трудна работа всички действия свързани с „механиката“.

Лесно начало. Новите шофьори често имат проблеми със сцеплението и стартирането. Автоматичната трансмисия напълно премахва този проблем, тъй като процесът на стартиране се контролира по електронен път.

Не е нужно да мислите за избора на трансфер, защото техниката ще направи всичко. Колата се движи плавно, благодарение на величината, а въртящия момент се променя в зависимост от товара. Той помага при трудни участъци от пътя, покрити със сняг или пясък. В този случай автомобилните части Mitsubishi , BMW и други марки са оборудвани със специален режим на работа. Такива са и трансмисионните масла MOBIL Mobilgear 600 XP 220 x20L

Минуси:

Повишени изисквания. Автоматичната трансмисия консумира средно 1.2 литра повече гориво, отколкото ръчната трансмисия. Това е по-сложна система, която изисква специални грижи и скъпа поддръжка. Механиката в този случай е по-проста. Тя изисква да се монтира нов съединител през 100.000-150.000 км.

Трудности при теглене. За теглене на автомобил с автоматична трансмисия е трудно и нежелателно. Ако акумулаторът на колата е нисък, идеята няма да проработи. Ако колата е заседнала в сняг или киша, също ще е трудно да проработи. Ще трябва да действате сами.

Заключение:

Автомобилът с автоматична скоростна кутия е изключително удобен и безопасен. Той служи дълго време, ако собственикът спазва правилата за работа. Автоматичната скоростна кутия е за предпочитане при шофиране из града, тъй като тук често има задръствания. Заплащането за автоматизацията обаче скъпо като обслужване. Но ако удобството е по-важно – изберете автоматичната скоростна кутия!

Scroll to Top