Интериорен дизайн – как се отличава оригиналността на стила

Има много разновидности на стил, но всички те са еднакво присъщи в атмосферата на уюта и демокрацията при избора на декоративни елементи. Независимо от многостранността на страната като цяло се формира на база много отличителни черти, които остават разпознаваеми при всяка интерпретация.

Хората обичат да проектират къщи в „селски“ стил, много от тях са привлечени от простотата и оригиналността на такъв дизайн. Стилът стана най-разпространен и популярен през 50-те години на двадесети век. Тогава функционалността стана очевидна в много европейски страни и броят на почитателите й в тази област се е увеличил драстично.

Всяка страна приема традициите, присъщи на нацията, така че появата на интериора във Франция и Америка може да се различава значително един от друг. В декорацията на помещенията почти никога не се проявява лукс и желание за излишък. Напротив, простотата е характерна за този интериорен дизайн.

Естествените материали са най-подходящите за този стил. Дървените стени и подове често са боядисани с мътна боя, а използването на хромирани повърхности очевидно не е най-добрият вариант.

Декоративните елементи, направени в ръчно, винаги намират прилично място в някои стаи с дизайн. Големият брой текстили е доста предсказуем атрибут за стил, който утешава комфорта. В този случай е обичайно да се използват не само пердета и декоративни възглавници, но и покривки и салфетки на масите.

Обликът на мебелите също се характеризира с простота и определена непостоянност. Най-голямо е търсенето на дървени предмети, тъй като тяхната структура е оценена. Когато се нуждаете от сметовоз за изхвърляне на стари неща, потърсете на адрес: https://www.smetovoz.com/smetovoz-za-kvartal-moderno-predgradie.

Природното осветление може да бъде допълнено със стенни лампи и подови лампи, но не се препоръчва използването на лампи със студена бяла светлина.

Не съществуват строги ограничения по отношение на избора на цветове. Предимно се характеризира използването на заглушени тонове – кафяво, бяло, бежово, зелено, жълто … Цветовете за създаване на интериор трябва да бъдат богати, но яркостта и контрастите обикновено се избягват. Малките модели са допустими, но се използват рядко. Сред основните мотиви могат да бъдат идентифицирани растения и цветя. Основните детайли на това проектиране се определят от националния цвят и цялостната декорация на стаята. Ако говорим за хола, първото нещо, което ще привлече вниманието на външен наблюдател е камина. Веднъж в кухнята, декорирана в провинциален стил, ще бъде трудно да не забележите мебелите от естествено дърво. Всичко това създава спокойна атмосфера. Стилът може да се превърне в основа за дизайна на единична стая или цялата къща, за да създаде атмосфера на хармония.

Scroll to Top