Стилни интериори за дома с ограничен бюджет

Разбира се, решението за ремонт или освежаване на дома трябва да се вземе в зависимост от стила на интериора.

За съвременните скандинавски и индустриални стилове присъствието на груби повърхности е много характерно.

Ако изберете пък елегантен класически стил или стилът Прованс – тази опция не е за вас.

  1. Използвайте завеси вместо прегради и врати

Това не е отживелица или дизайнът на баба. Употребата на текстил е много важна. Платът и кукичките за завесите със сигурност ще бъдат по-евтини от конструкцията на стеночек или монтирането на врати. Има много прилични тъкани в бюджетния сегмент. Тънката памучна кърпа ще украсява интериора, а тежките кадифени завеси не попадат в икономичния интериор, но пък си заслужават вниманието.

  1. Помислете добре върху вътрешната палитра

Успешното решение е неутрална гама. Ако използвате като основен цвят бял, сив, бежов или сиво-бежов цвят, ще бъде много по-лесно да създадете елегантен интериор.

Наситените, дълбоки цветове са много обвързващи. Всичко трябва да е чисто и качествено. Съществуват всякакви несъвършенства. Неутралната скала, изглажда дефектите.

Ярките цветове трябва да бъдат по-добре дозирани под формата на акценти. Включително под формата на акцент в области около стените и подове.

Ако преди да започнете всичко това ви трябва разчистване, не се колебайте да намерите бригада за почистване на жилище.

  1. Поставете залога върху декора

Всеки евтин елемент с неопростен дизайн може да бъде битов с декор. Простата трапезария ще се трансформира, ако е украсена с интересна висяща лампа, текстилен път и ваза с цветя. Не могат да си намеря легло с грандиозно табло? Няма значение! Изберете просто легло и купете добро одеяло и възглавници. Украсете леглото с текстил в различен вид – по-изискан и елегантен. Банята, дори със скучни бели плочки, може да изглежда красиво. За целта изберете необичайно огледало, закачете кърпи с неонови цветове и украсете стената с творчески плакат.

Декорът може да бъде доста евтин. Важно е само да го изберете правилно по цвят, текстура, форма и качество.

Накратко, ако бюджетът не е голям, залогът не трябва да се прави от ефекта на мебелите, а от изразителността на декора.

 

Scroll to Top