Мога ли сам да правя SEO оптимизация

Ако притежавате уеб сайт, най-вероятно сте си задали този въпрос в някакъв момент, вероятно няколко пъти.

Отговорът на този често срещан въпрос е следният: Да, можете сами да направите SEO (да класирате сайта си на по-висока позиция в Google).

Това обаче не означава, че e задължително необходимо.

Какво включва SEO оптимизацията?

Преди да решите да правите  оптимизацията на уеб сайта си, уверете се, че разбирате какво всъщност ще обхваща съветва от eXtremeSEO.net. SEO може да включва преструктуриране на сайт, кодиране, създаване на съдържание, маркиране на съдържание, проучване на пазара, стратегия, изграждане на връзки и връзки с обществеността.

Това, което наистина трябва да си зададете са следните въпроси:

  • Имате ли време или наклонност да оптимизирате търсачката?
  • Колко струва Вашето време?
  • Вашето време е по-добре изразходвано, като се съсредоточавате върху това, в което сте се специализирали, а не в изучаването на нови неща и опитвайки се да направите онова, в което не сте много добри.

Кривата на обучение за начинаещия е стръмна. Това отнема много време. Уверете се, че вземате тези неща под внимание, преди да рискувате да си загубите времето, като се опитвате да овладеете оптимизацията на търсачките.
Какво трябва да направите сами?

Има много аспекти, които можете и трябва да направите сами – мислят eXtremeSEO. Ето някои от нашите съвети, за да започнете:

  • Запишете се на добър курс за SEO оптимизация, за да научите основите
  • Присъединете се към форумите за оптимизиране на търсачките за диалог с професионалистите
  • Изберете софтуер за управление на съдържанието, който е SEO приятелски, като например WordPress
  • Направете публикуването на съдържание част от ежедневната Ви рутина
  • Изградете мрежа с доставчици и партньори за ценни препратки

Търсачките обичат съдържанието и връзките. В повечето случаи колкото повече страници публикувате, толкова повече са шансовете да бъдете забелязани. Що се отнася до връзките, никога няма да имате прекалено много, докато те точно представят съдържанието на Вашия сайт.

Така че, преди да отидете да губите часове на ден, опитвайки се да оптимизирате сами сайта си или да наемете професионален eXtremeSEO като нас, уверете се, че сте положили необходимото време, за да научите основните неща.

Основното разбиране за оптимизирането на търсачките ще Ви помогне да вземате правилните решения за себе си и за Вашия бизнес.

 

Scroll to Top