Време ли е да осъвремените своята климатична A / C система

Въпросите, колко често да подменяте климатиците в дома и офиса вълнуват днес много хора. Това от една страна се налага, с цел да се създаде по-голям комфорт, а от друга с идеята да се предпази околната среда от замърсявания.

Направени изследвания дават отговори около замяната на климатици и вентилационна система. Съществуват няколко неща, над които трябва да се помисли, включително потенциално вредно въздействие на единицата на атмосферата.

Някои организации забраняват използването на хладилен агент R-22. Такъв съдържа комбинация от водород, въглерод, хлор и флуор, който силно уврежда озоновия слой. Регулаторните органи и организации по стандартизация ограничават подобни опции, а до 2020 г. предвиждат такива да бъдат изцяло извадени от употреба.

И все пак, днес, някои по-стари системи климатици все още използват този охлаждащата течност. Бизнесът отлага обновяването на оборудване за климатици, за да се спестят разходи и да се избегне престой. Ако вашата климатична система все още използва R-22 в е време да изберете своя по-нов и енергийно ефективен модел. С течение на времето, ефективността ще ви спести пари.

Модерните енергоспестяващи модели се предлагат вече навсякъде, а могат да бъдат поръчани и онлайн в магазин за касетъчни климатици Fuji Electric RCG – 54LRLA / ROG – 54LETL.

Поддръжка от сервиз за климатик може да спести до 40% от евентуален ремонт. Преминаването към по-ефективен модел е още една причина за ъпгрейд. Днешните единици са изградени, за да се справят с одобрена охлаждащата течност, която е по-екологична и отговарят на най-актуалните насоки за енергийна ефективност. Заменете по-старите модели като потърсете висок SEER и EER рейтинги.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top