Как да изберем най-доброто за почистване на дивани с различни тапицерии

Дивани – мястото за сядане в домове, обществени заведения и кабинети, което наподобява някогашната пейка, с екстрата, че има меки подплатени седалки, облегалка и ръкохватки. Всеки от нас притежава в дома си поне един стар диван.

Ако смятате, че вашият диван е замърсен или повреден и не може да бъде поправен, то обадете се във фирма и научете повече за цени на извозване: http://hamalski.com/tseni-za-izhvarlyane-i-izvozvane.

В случай, че обичате дивана си и още виждате живот в него, то обърнете внимание на следните съвети:

Поради естеството и многообразието на тапицериите дивани се предлагат различни съвети в грижата им.

Средства за почистване на дивани от плат

Какво означава да почистите тапицерията на дивана?

Изборът на почистващ препарат за дивани се свежда до сапунена пяна. Може да бъде и специален мебелен продукт, или шампоан за коса с неутрално рН. Пяната трябва да се нанесе върху замърсените участъци с четка или гъба, да се остави да изсъхне и след това да отстрани остатъка с една и съща четка или прахосмукачка. Това ще помогне в борбата с малки до средни мръсотии и това да освежим тапицерията.

Средства за грижа по кожата на диван

Кожените мебели не са само знак за благополучие, но и особено лице на домакинята. Хигроскопичен и дишащ материал лесно абсорбира всички миризми, прах и температурни промени. Чрез закупуване на диван тапициран с кожа, трябва да сте подготвени и да купувате редовно специални, а не евтини почистващи препарати за кожа.

Измиването на коженият диван може да бъде и по обичайния начин със сапун, но честото прибягване до този метод не се препоръчва, тъй като кожата може да изсъхне и да образува пукнатини. Това довежда до трайна повреда в тези мебели. За почистване на меката мебел се препоръчва глицерол, растително масло, мляко, бит яйчен белтък и кори от цитрусови плодове. Всички те помагат за възстановяването на кожата до блясък, а с бензин ще се отървете от мазните петна.

Средства за възстановяване на диван от изкуствена кожа

Каквото и кожата на дивана – естествени или синтетични, с време на повърхността се появяват драскотини, микрокредити и мазни петна. За да се отървете от тях и да възстановите оригиналния външен вид на мебелите, ще ви помогне да се грижите за диван от еко кожа , наречен течна кожа. Това са полимерни пълнежи, които след втвърдяване образуват пластмасов филм, който не се различава външно от основния материал на тапицерията.

Научете за някои фирми, които предлагат изнасяне на дивани и други услуги безплатно.

Продукти за грижа за еко кожа

Какъв е най-добрият начин да почистите дивана?

Ако с малко количество мръсотия е напълно възможно да се справите, чрез пенлив сапунен разтвор,то при по-сериозни проблеми, трябва да използвате тежката артилерия. Например, синтетичен миялен препарат за измиване на дивана у дома. За по-лесно нанасяне на някои желирани препарати се препоръчва разреждани и изсипване в пистолет.

Scroll to Top