6 неща, които хората правят организирано

Вярвате или не, организираните хора всъщност са мързеливи хора. Да, просто те не искат да полудеят накуп да свършат всичко: Те не искат да прекарват всеки период от време, припомняйки си нещата и това как да намерят това, което търсят. За тях това е загуба на време и енергия. Тайната да губите време в организиране първоначално намалява общото време загубвано в търсене.

Така че, ако проявявате интерес към създаване ред от хаоса, опитайте някои от тези съвети за спестяване на време, енергия, намаляване на жизнено важните неща и организирани хора:

  1. Прочистване – често и безмилостно

В действителност, елементарното е проклятието на всеки организиран човек.

В по-ясни условия, организираните хора оценяват своите вещи и редовно гледат да се отърват от всичко, което всъщност не се използва. Ако се нуждаете от извозване на стари мебели, изхвърляне на стари дрехи или изнасяне на отпадъци от апартамент, винаги може да потърсите помощ от фирма.

  1. Проектантска организация – плановете и лесна употреба

Организираните хора са склонни да организират пространствата на базата това, което използват най-много. Така например, практически чифт обувки, които реално не носят всеки ден ще отиде в предната част на шкафа за обувки, а от време на време петите са тласкани към гърба.

  1. Определете място за всичко

Чорапи, химикалки, телевизионни дистанционни управления: Всичко си има място в апартамента. Както можете да си представите, този навик върви ръка за ръка с организиране на пространството за повече лекотата на използване.

  1. Потърсете организационни инструменти

Организационни инструменти правят живота по-лесен. От магнитни ленти за кухненски ножове, до кошчета за обувки и организационни консумативи.

Дайте приоритет на нещата, които използвате често и пространствата, които наистина се нуждаят от помощта.

  1. Поставете етикети

За по-прецизно съхранение на всичко използвайте етикети щедро.

Започнете с най-объркващи области на вашия апартамент, дори и ако това означава да сте супер подредени. Подобно на многото услуги за електронна поща, които ви позволяват да създавате цветен код и разделителни филтри, които да придадат смисъл на пощенската кутия, до подредбата на всякакви занаяти, консумативи, документи и кабели. Всички големи кашони, трябва да имат подобаващи етикети.

  1. Проекти за начало и край веднага

Животът в разстройство за всеки период от време е стресиращ за организирания човек, така че дайте приоритет на организационни и почистващи проекти.

Организираните хора могат да изглеждат силни, но имат навици, които спестяват време и улесняват живота в дългосрочен план. Изберете един или няколко съвета от този списък за изпълнение в апартамента и живота си и ще се почувствате по-организирани!

Scroll to Top