Добрите идеи за добрите къщовници

Почистването може да не е ваша втора стихия, след децата или работата, но има начини да го направите лесно и по-приятно. Това като начало трябва да започне с избягване на някои често допускани грешки:

Старателното минаване с прахосмукачка – почистваследите от прах и мръсотия наоколо. За да се получи точно така, както очкавате обаче не забравяйте да почистите уреда си след всяка употреба.

Почистване петната по килими – това може да доведе частиците петното по влакната на килима, които да станат още по-зле. Много по-добър подход е първо да изтриете петното, а след това внимателно да минете целия килим.

Отстраняване на петна, без тестване на място – с помощта на препарат за отстраняване на потенциално замърсени участъци, рискувате да съсипете килима непоправимо. Винаги внимавайте с отстраняването на петна върху всякаква повърхност – уверете се, че правилно отстранявате петна, а на място, където ще тествате ще остане някъде там скрито.

Вътрешността на съдомиялна машина – тя трябва да се почиства ежемесечно. Това място е идеалното за гъбички и плесени. Налейте оцет в съдомиялна чаша и напълнете с по-висока температура вода. Същото може да се каже за местата с гуменото уплътнение около вратата и почистване на филтъра.

Не пренебрегвайте силата на боята – щори, дървени боядисани огради, стълбове или первази натрупват прах и замърсявания с течение на времето по същия начин и нашите прозорци, первази имат своите изисквания, Вземете под внимание, вместо само да триете безцелно с парцала и да захабявате повече.

Не оставяйте кошчето за дълго пълно – освен, че може да събере мухи и други насекоми, по сените му се натрупва мухъл. За да не се стигне до неговото преждевременно изхвърляне, след всяко използване изплаквайте с вода.

За почистване след труп в София 0888 00 11 33, позвънете директно на посочения номер.

Scroll to Top