Как да направите спалня или кухня в английски стил

Основните критерии на класически английски стил в интериора се свеждат главно до две – богатство и възглавници.

Въпреки своят древен произход, тази тенденция не губи значение при проектирането на жилищни сгради и в нашето време. Как да се изработим интериор в английски стил и на какво да се обърне внимание? Нека научим сега, а преди това погледнете към тези адреси, всеки може да е с нещо от полза и за вашия дом:

Ръчна сонда може да поръчате тук: EVROSONDA.COM

За извозване на стари мебели, вижте на адрес: EVRO5.COM;

С DEPO.BG може да поръчате почистване на тавани и мазета.

КАК ДА СЕ СЪЗДАДЕ ЕДНА СПАЛНЯ В АНГЛИЙСКИ СТИЛ

Тук леглото е основния елемент на всяка спалня. Английски интериор предполага наличието в тази стая да е от дърво или ковано желязо, двойно легло с луксозен балдахин. Според английските традиции, леглото има табла, която трябва да е обърната към прозореца, обаче, много хора не приемат това правило, защото се страхуват от мрака.  В близост до леглото можете да поставите голям скрин с оригинални рисунки. За да се постигне еднакъв стил в спалнята можете да поставите малка кръгла маса, покрита с пищна покривка. В близост до горната част на леглото може да се аранжира маса със свещници. Малко по-далеч от леглото могат да се настанят люлеещ се стол или голям фотьойл.

ДЕКОРАЦИЯ НА КУХНЯ

На пръв поглед интериорът на кухнята в английски стил може да изглежда скучен и незабележим, но никога няма да изглежда безвкусно. В такава кухня трябва да има ярки и пъстра цветове, изобилие от изкуствени материали.

Атмосферата в този ъгъл на къщата, трябва да е тиха и уютна. Кухня трябва да е голяма и просторна, за да е достатъчно мястото за цялото оборудване.  В центъра на кухнята трябва да бъде поставен масивна маса от тъмно дърво. Стилът предполага кухнята да притежава и голямо разнообразие от аксесоари.

Англичаните, обичат в интериорът им да присъстват и много рафтове и щандове, които ще се създадат повече удобства.

На тези места ще има място за чинии, свещници, вази, чайници и други сувенири.

Английският стил е комбинация от елегантност и лукс. Тя показва най-добрите традиции на Англия, които са извън времето, така че все още остават валидни и днес. С малко усилия и вие ще сте в състояние да пресъздаде този стил и лукс в собствения си дом!

Scroll to Top