Разглобяване на автомобили

Технологичният процес по разглобяване при основен ремонт протича в няколко етапа. Най-общо те се свеждат така:

  • Разглобяване на автомобила на агрегати, възли и части; Ако ви трябва въздушен филтър за ситроен, може да поръчате от тук: МУЛТИМЕДИЯ ЗА BMW ЗА ВГРАЖДАНЕ.
  • Разглобяване на агрегатите на възли и части;
  • Разглобяване на възлите на детайли.

Технологичният процес на разглобяването трябва да предложи всички нови методи за изпълнение на работата, известни на науката, техниката и производството, а именно:

  • Триетажното измиване със съвременни съоръжения и препарати;
  • Внедряване на поточни линии и многоместни въртящи се стендове;
  • Масово използване на работата на средства за малка механизация и подемно-транспортни средства.

Крайният продукт на демонтажа са разглобените части, от които впоследствие до 70% веднага или след възстановителни ремонти могат да се използват при сглобяване на изделието.

От правилното извършване на демонтаж в значителна степен зависи от качеството и себестойността на ремонта. От общия обем на основния ремонт  около 10% се пада на разглобяването. Такова има голямо значение в общия комплекс на авторемонтно производство.

Очевидно обемът на ремонтно-възстановителни работи, разходите по материали и количество на годните части, зависят от организацията и технологиите, при които се прави демонтажът. Повреди като пробитости, счупвания, дупки, скъсване, наранени резби и други дефекти често се явяват в резултат на нарушаване на технологичните похвати при разглобяване.

От опит е доказано, че правилно извършени демонтажни работи водят до увеличаване количеството на повторно използване на търкалящите лагери с 15-20%; стандартизираните детайли отнемат 25%; корпусние детайли до 10%. Себестойността на ремонтите се подобрява с 5-6%.

Вижте и някои АВТОЧАСТИ ВТОРА РЪКА ЗА ВАШАТА КОЛА.

 

Scroll to Top