10-те заповеди на козметици за съхраняване красотата на очите

Очите са най-силният показател за възрастта на жената. За да съхраните добрия им вид и сияйно излъчване, трябва да полагате ежедневни грижи. За целта ще ви помогнат специализирана козметика, блестящ спрей за тяло atache и няколко прости „заповеди“. Ето и тях:

  1. Не се препоръчва да се спи, заравяйки лицето си във възглавницата. Това води до образуването на бръчки. За предпочитане е преди лягане да се отпуснете – можете да вземете вана с успокояващи билки или да пиете топло мляко с мед.
  2. Сънят на висока възглавница насърчава появата на отоци под очите. Спете по-добре на малка възглавница.
  3. Забравете за триенето на с ръце. От това се появяват бръчки. На сутринта, можете да избършете клепачите с лед , а след това да поставите овлажнител.
  4. В присъствието на различните проблеми на кожата около окото се появяват тъмни кръгове и „торбички“. Програмата за третиране на единия проблем и другия не трябва да се прави едновременно. На сутринта се използва средство за тъмни кръгове, а вечер очите се третират срещу торбички.
  5. Сутрин и вечер е желателно да мият очите с топла отвара от лайка.
  6. Всяко средство, използвано за грижа за очите е необходимо да имат най-висок контрол на качеството.
  7. Кремът върху кожата под очите трябва да се прилага много внимателно, леко от външната към вътрешната страна на окото.
  8. Запазете си право за отстраняване на грима от лицето: капка по прочистване лосион памучен тампон, или може да бъде специален гел за очи и внимателно да почистете окото нагоре.
  9. Под очите може да се появят отоци. Такива се дължат на повишени количества сол, поради сърдечни или бъбречни заболявания в резултат от хронична липса на сън. За премахване подутините под очите могат да помогнат компреси на билкови настойки: лайка, магданоз, градински чай и копър. За целта се поставят памучни тампони, напоени с инфузията и наложени върху очите за 10-20 минути. Почистващите козметични продукти спестяват време.
  10. Ако има ярка слънчева светлина очите трябва да бъдат защитени със слънчеви очила.

Спазвайки тези правила, няма от какво да се притеснявате. Кожата около очите ви ще остане по сияйна и свежа, а погледа магнетично приветлив!

Scroll to Top