11 храни, които трябва да се съхраняват в хладилник

Щом стане дума за храни и тяхното съхранение, то възможностите са много, но е добре да знаем и помним, това, което не бива да правим с тях. Фирма FORI.EU помага за извозването на мебели и други стари неща от домове.

Често изникват и различни мнения по въпроси като – къде е правилно да съхраним хляба, дали това да е хладилника или кутия за хляб; ще се увредят ли доматите, ако ги поставим във фризера и т.н.

 1. Масло – сред най-обсъжданите храни в областта на съхранението е маслото. Истината е, че маслото съхранявано в хладилник се разрязва много по-трудно от това, което е оставено да престои на стайна температура поне 10-15 минути по рано. Твърдението произхожда т факта, че млякото е пастьоризирано, а с него шансовете за заразяване са ниски. Маслото се приготвя от известни количества на сол и вода, а те от своя страна не позволяват на бактериите да се развалят.
 2. Домати – доматите използвани за салата не е добра идея да бъдат съхранявани в хладилника. Това правило се дължи на факта, че колкото по-ниска е температурата там, толкова процеса на узряване намалява, а това спира и развитието на аромата. Добре е доматите да бъдат съхранявани в купа, панера или фруктиера на проветриво място, но не на пряка слънчева светлина.
 3. Босилек – има силна миризма и затова не е добра идея да бъде съхраняван в хладилника. Това крие опасност да вмирише всички останали храни. Босилек се съхранява в чаша с вода, като цветя във ваза.
 4. Картофи – ако картофът бъде съхраняван в хладилника, скорбялата му може бързо да се увеличи. Добре е картофите да бъдат съхранявани в хартиена торбичка и на тъмно място, каквото е килера.
 5. Лук – прибирането на лук в хладилника, би било голяма грешка, поради специфичният аромат, който ще обхване всички продукти. Влагата в хладилника може да увеличи развитието на плесента, затова се препоръчва местата за съхранението му да са сухи и добре изолирани.
 6. Авокадо – този плод се нуждае от до узряване, ето защо не е добра идея да се съхранява в хладилник.
 7. Чесън – този зеленчук може да до израсне в хладилника, но това не е добра идея, защото става и по-жилав. Съхранението на чесън трябва да е на хладно, но не и влажно място.
 8. Хляб – всички знаем, колко бързо изсъхва хляба, а хладилника допринася това да стане. Разбира се ако хляба е превърнат в сандвичи, които ще се ползват до ден-два, може и там да го приберете, но в друга ситуация не е най-добрата идея. Каквото и да решите, преди да съхраните хляба е добре да го изолирате в хартиени торбички, а най-отгоре в найлон.
 9. Зехтин – местата за съхранение на зехтина трябва да са тъмни и хладни, но в никакъв случай хладилник. На такова място може само да се стегне и при употребата си да се точи бавно, почти като масло.
 10. Кафе – кафето съхранено в хладилника губи аромата си.
 11. Мед – този природен продукт е толкова вечен, почти колкото и света. Това обяснява и липсата от нужда за съхранение в хладилник. Наред с това меда може да се захароса по-бързо, ако се държи продължително на хладно място.

Разберете още за:

Извозване на строителни материали от домове: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-sofia;

Хамалски, товарен превоз на адрес: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D1%81.

Scroll to Top