Как да оборудваме малка кухня

Има няколко универсални правила по отношение на разположението на кухнята, както и процеса на готвене. Те са както следва:

  1. Инсталирайте само най-необходимите уреди. Ако не използвате неща, те ще съберат негативна информация, която ще ви е напълно безполезна;
  2. Не оставяйте никакви ножове и ножици и други остри и режещи предмети на масата. Тяхното място в кухненски шкафове;
  3. Храната се готви само в добро настроение;
  4. Голямо огледало точно срещу масата за хранене, ще донесе винаги много гости в дома ви.

В наше време, огромен брой аксесоари за кухнята, домакински уреди, опростяват живота и да спестяват време. Но какво, ако кухнята не е прекалено голяма, какво да направим?

Ако живеете в апартамент, то това е един много спешен проблем. Изберете с коректна фирма, която да извози всички стари мебели.

Изберете след това вградени уреди. Тъй като в този случай, не може да си позволите сложна съдомиялната машина отделно, идеалният вариант би бил да комбинирате с маса. От друга страна, не е необходимо да се използват шкафове. Така че, можете само да намалите работното пространство и самата стая ще изглежда претрупана.

Идеалното решение е да се купуват шкафове, метални кутии. Те не само спестяват място, но също така и могат да са много по-различни. Ако не искате да гледате голи стени, използвайте специални панти. Те могат да са и под формата на видове кофи, шпатули и други прибори за готвене, които разбира се да не са тежки. Също така по време на подреждането на кухни, мебелите могат да се използват с прозрачни вложки. Това не само визуално увеличава стаята, но прави по-лек и лесен монтажа и дори почистването. Не инсталирайте в малки кухни големи тежки врати. И ако са отворени ще отнемат огромна част от кухнята. Това пространство ще е просто загубено. Научете за фирма която извозва стари мебели и почиства в Пловдив: http://obshtini.com/pochistvane-apartament-plovdiv.

Най-добрият вариант е с плъзгаща се врата. Можете също така да се сложите прозрачна врата, която да добави светлина и комфорт на вашата кухня.

Необходимо е да се обърне внимание на цвета и мебели. Желателно е да се даде предимство на по-леки тонове. Те визуално увеличават стаята. Не се препоръчва да се поставя малък кухненски бокс обзаведен с много снимки или модели. Това ще даде на външния вид затрупано пространство. Колкото по-тежко ще бъде мебелите, толкова по-добре ще изглежда кухнята като цяло. Поставянето на мебели, изисква разстоянието не по-малко от 60 см между елементите. Ако не спазвате това правило, синините са гарантирани. Необходимо е да се обърне внимание на осветлението. Тя трябва да бъде една точка в близост до работните помещения. Но над масата за хранене е по-добре да се постави красив и малък полилей. Така че, можете да добавите любимите аксесоари в кухня за повече елегантност.

Известно е също, че огледалата увеличават визуално пространството. Разбира се, не трябва да се направи цяла свободна стена с огледала, но с мебели и огледало фасадата ще бъде много удобна. Научете и за други съвети за строителство на кухни и не забравяйте, че при вземането на решение как да оборудвате кухнята, ще трябва да разчитате предимно на личен вкус. Потърсете си и фирма с хамалски услуги.

Scroll to Top