Какво и как да носите рокля на райе

Първият раиран костюм се появява в колекциите на Chanel, Tommy Hilfiger, Vaccarello. Лентите са все още хит и до наши дни се проявяват нотки на раирани акценти или дрехи изцяло в райета.

За любителите на класически стил дизайнерите препоръчваме черно и бяло, синьо и бяло и червено и бяло райе. Интересен модел представлява и рокля с ветрило ефект в черно и бяло RUMENA.

Различни съчетания и акценти на райе, присъстват и в колекциите на водещите дизайнери: Chanel, Marni, Altuzzarra, Emporio Armani, Lacoste, Givenchy. Цветните ленти от всички цветове на дъгата се появиха в предложенията на Роберто Кавали и Федор Галан. Те се препоръчват, включително за спортната мода. Тези рокли могат да се носят дори и с маратонки.

Уличният стил е класически модел, който е относително лесен да се комбинират в различни стилове. Лесно може да се използват ленти с различна дебелина и честота, но е важно, цялото изображение да съхранява един цвят. Твърде много цветни колани и аксесоари могат да създават впечатлението, че целият стил е твърде колоритен. Необходимо е също да се заложи на приглушени тонове на аксесоари, така че да не се прекалява с броя на лентите. Хоризонталните линии добавят образа на много чар и свежест. Можете да си играе с тях, да ги комбинирате с други интересни модели. Така например дългата раирана рокля се превърна в много модерен акцент през последните години. Тя удължава силуета и изглежда стилно. Може да се комбинира с дънки или кожа, ако основните цветове включва бяло, черно, сиво и синьо. Въпреки това, този модел крие колористичен потенциал и може да бъде представен в една много по-амбициозни цветови комбинации.

Scroll to Top