Какво трябва да знаем за токсичния мухъл и риска над здравето

Възможно ли е да живеете в район с рискове от токсичен мухъл?

Ако живеете в район, където относителната влажност на въздуха е над 55%, то вие сте много по-застрашени рисково за здравето, а причините са от токсични плесени. Черната плесен, известна също като Stachybotrys Chartarum, представлява зеленикаво-черни гъби открити в световен мащаб, които колонизират особено добре в целулоза, слама, сено, мокри листа, сухо строителство, мокети, тапети, фазер, таван, плочи, топлоизолация и др.

Преди сушене гъбата е мокра и леко мазна. Stachybotrys се счита за токсичен мухъл и е един от най-големите доставчици на риска за здравето. Дори да не живеете в страни като Испания или Великобритания, където нивата на влажност във въздуха са далеч по-високи от тези по нашите земи, трябва да помислите за ремонт, изхвърляне на стари мебели с hamalski.com и всичко, в което може да живее бактерията съдържаща токсичен мухъл.

Здравният риск или опасност за здравето?

Дали потенциалната загриженост е само здравен риск или основна опасност, няма да има първостепенно значение при определяне на критичното ниво на проверка.

Що се отнася до отговорността

Токсичните форми могат да еволюират до точката за реагиране и отговорност. Бъдете предпазливи по всяко време. Независимо дали сега се нанасяте в ново жилище, което преди е обитавано от други или живеете в дома си от много дълго време.

Ако не можете да намерите причината за някои здравословни проблеми, най-вероятно те не са чак толкова видими за очите. Токсичните форми могат да бъдат като рискови за здравето, както и за всички други фактори на околната среда.

Помислете за всички стари, наследени неща и мебели, това колко паразити могат да се крият в тях и какви здравословни проблеми може да си навлечете. Не рискувайте, когато вашето здраве или 6ова на близките ви е изложено на риск.

Изхвърлете всичко излишно от дома, намерете си фирма с kamion.bg или поръчайте на izvozva.com.

Scroll to Top