Как тракторът променя земеделието в Америка

Колко може да сте мислили около целта на големия американски трактор? Ако имате храна на масата, имате трактор и сте благодарни за това. Докато повечето от нас никога няма да се поинтересуват от вътрешната страна и това как е изработен трактора или от какви части за трактори се нуждае, все още можем да оценим целта и силата му по това как носи храната до масата ни.

Първият трактор е изработен от Джон Фрьолих

Машината в началото била тромава и трудна да се транспортира. Дори времевата промяна в климата можела да повлияе на функционалността му.

През 1890 г., Фрьолих създава нов дизайн. Рамо до рамо той работил с майстори ковачи за монтиране на цилиндров бензинов двигател върху ходовата част на двигателя с пара. За Фрьолих било голямо удоволствие да откриете, че новата машина може да покаже забележителни успешни резултати.

За първия трактора били необходими само 26 литра газ при вършее на над 1000 дка зърно на ден, без каквито и да било проблеми с безопасността.

Фрьолих получил разширение през 1849 г. да създаде четири прототипни трактори. По-късно Фрьолих се преквалифицира по своя собствена технология, докато Waterloo продължава да произвежда трактори проекти в началото на 1900 г. Тракторите Waterloo сега са собственост на Джон Дийп.

Рано Фрьолих Трактор

Изобретяването на трактора от Фрьолих донесе нова работа концепция в земеделската индустрия на Америка. Той рационализирал досадните процеси, за да спаси селскостопанските производители, да спести ценно време и пари, похарчени за ненужни ръчен труд.

Фрьолих е роден в Айова през 1849 г. Фрьолих бил напълно насяно със спецификата на селскостопанския отрасъл в началото на 19-ти век. Именно това му дава много познания в областта от вършее и обработване на различните култури до момента на прибиране на цялата реколта.

От 1910-1970, производството на трактор драстично се увеличава от 1000 трактори до почти 5 млн. Падащите цени допринесли за растеж в продажбите на трактора. И докато ранните трактори стрували около $ 785 през 1920 г. Само две години по-късно през 1922 г., трактор можело да бъде закупен само за $ 395. Цената спадна почти наполовина само за две години и така те станали достъпна селскостопанска техника за почти всеки селскостопански производител.

Scroll to Top