ТОП-10 моста за туристите любители на адреналин

Пътуването учи повече от всичко друго. Понякога един ден, прекаран по други места, дава повече от десет години от живота у дома.“ Анатол Франс

Много туристи идват на това специално място, за да изпитате тръпката. Десетте от най-страшните и ужасяващи дървени въжени мостове, предпочитани екстремни туристи, засегнати сгради от различни части на света, което за местните жители често служи само за кратък път от другата страна на реката и пропастта. Почивка в Дубай също предлага вълнуващи емоции и спиращи дъха гледки.

10 екстремни мостове окачват пресичания от любители на адреналина. Ето и тях:

  1. Висящ мост над река Nu в Китай. Реката тече на 60 км югозападно от китайската провинция Yunan. Водите и имат над 7000 вида растения и 80 редки видове животни и риби.
  2. Оригинален висящ мост се намира в Непал. Той често се пресича не само хората, но и едър рогат добитък.
  3. Въжен мост в националния резерват „Taman Negara National Park“ в Малайзия е най-дългият висящ мост в света.
  4. Зашеметяваща гледка от моста отворен за туристи „Ram Julah“ се предлага и в Индия.
  5. „Philippine Bridge Loboc“ е друг висящ мост особено популярен сред туристите, които не се страхуват от височини.
  6. Много опасен мост над река в Афганистан. Той предлага на жителите на Faizabad да преминат от другата страна на реката.
  7. Един от най-екстремните мостове за феновете със здрави нерви, намиращи се в Антрим в Северна Ирландия. Той се нарича „Rede Rope Карик Bridge“ и е на 18-метра височина над водата от общо 24 метра. Той е сред десетте най-големи обекти във Великобритания.
  8. Наскоро, в централната част на Швейцария е построен нов висящ мост над езерото (Trift Lake). Сега, туризмът за ентусиасти е да се насладят на красивата гледка на езерото от височина 100 метра. Мостът се намира на 170 метра. Това е най-дългият пешеходен мост в Алпите.
  9. Едно незабравимо преживяване, пътниците могат да получат от преминаване на моста над река Хунзите, в северната част на Пакистан.
  10. И на последно, но е по важност място е националния резерват „Kakum“ в Национален парк в Гана (Африка). Представлява голям въжен мост, който е една от основните атракции.

В случай, че тези дестинации не са били достатъчни, направете преглед на екскурзии дубай.

Scroll to Top