Горещо ли е да се спи на латексови матраци

Налице е често срещано погрешно схващане, че сънят на латексов матрак кара тялото да се чувства горещо. Този въпрос вероятно възниква, при толкова много хора, които бъркат латекс с пяна с памет. Ако един матрак с латекс не дава спокойствие за тялото то какво друго може да се направи.

Латексът в матрак позволява на въздуха да циркулира по-добре и много по-различно от много други видове матраци, които позволяват по-хладно за комфортен сън.

Защо е важен този въпрос?

Едва ли някой би искал да спи върху матрак, които създава прекалено гореща атмосфера. В по-хладен климат, топлото усещане за матрак може да бъде много добре, но това не е случаят тук. Ако си мислите да купите нов матраци, то със сигурност и ще искате да изберете един, който е идеален за климата.

Как матраците предлагат охлаждане през нощта

Латексовата структура е отворена

За да се разбере защо латекс осигурява охлаждане на съня, трябва да разгледате структурата на латекс. Латекс се прави от сок на каучуковото дърво и този сок се преработва в блок пяна. Този тип пяна има отворена клетъчна структура, която позволява много движения на въздуха. В допълнение към това отворената пяна е белязана от малки дупчици, определени на равни интервали, като предлага още повече въздушен поток.

Различните производители имат различни методи за осигуряване на този тип вентилация в матраци, независимо дали това са стандартни малки дупчици или други тръбопроводи.

На малки дупчици или тръбопроводът се създават по време на производствения процес, докато самата пяна естествено има отворена клетъчна структура. С два от тези методи на въздушния поток, ключовото послание е, че латексът е естествено добре проветрен. Отворената клетъчна структура и малки дупчици предлагат превъзходна вентилация, което позволява да изпитате прохлада през нощта.

Движението в латекса на матрака увеличава циркулацията на въздуха допълнително.

В допълнение към всичко вградената вентилация също позволяват допълнително движение на въздуха, когато се движите по време на сън. Това се случва, защото структурата с отворени клетки на латекс, създава „помпа и смуче“ ефектът, насърчава въздуха да се движи в зоната, която току-що е освободена.

С две думи, движението на латекс в матрака насърчава въздух да се движат в и извън матрака чрез структура с отворени клетки и на малки дупчици. Това помага да се чувстват охладено тялото докато спи.

Scroll to Top