Най-разпространени погрешни схващания за компютъра

Можете да използвате компютър всеки ден и може би мислите, че знаете много за него, но знаете ли някои от най-честите погрешни схващания?

Има много компютърни митове, които повлияят на начина, по който използваме нашите PC-та и дори може да се отрази отрицателно на нашите компютри. Когато се налага ремонт на лаптопи потърсете специалисти.

Фирмите, вариращи от адвокатски кантори до търговски онлайн магазини, центрове трябва да знаят за тези митове и как да развенчават погрешните схващания. Това са най-често срещаните компютърни митовете, които трябва да знаете за.

Най-разпространените погрешни схващания за компютърни, преди това вижте за ремонт на телефони:

  1. Мит: разклонителят е от същия тип продукт като стабилизаторът на напрежението

Факт: Електрическите предпазители са две напълно различни неща. Ако разклонителят просто ви дава право да включите захранването повече обекти и джаджи, то стабилизаторът на напрежението може да има допълнителни обекти. За цел, трябва да се намали силата на вашата машина по време на прилив на енергия, предотвратяване на вредната допълнителна мощност и това, за да достигане компютъра ще избави от причиняване на вреди.

Докато шоковите предпазители са по-скъпи, отколкото разклонители, може би си струват всички допълнителни разходи, за да се гарантира, защита от токови удари за вашия компютър

  1. Мит: Рестартирането на компютъра е също толкова добро, колкото да го изключим

Факт: Рестартирането е от полза за почистване кеша на вашия компютър, но електрическият ток е все още в сила. Рестарта на компютъра в продължение на най-малко 30 секунди позволява на електрически ток между проводниците напълно да заличи неудобствата създаващи „задръстване“.

Не се страхувайте редовно да изключите компютъра си, тъй като е много полезно за машината. Рестартирането също е полезно, защото позволява на временни файлове да бъдат прочистени. Ако не се рестартира редовно, тези файлове могат да архивират, принуждавайки компютъра да работи по-бавно и дори го кара да се замразява. В идеалния случай, трябва да рестартирате компютъра си най-малко веднъж на ден. При нужда от подмяна на батерии за лаптоп

  1. Мит: Когато изтриете файл, той е изтрит за добро

Факт: Изтритите компютърни файлове остават на компютъра; Това освобождава място на твърдия диск и създава впечатление, че файлът е изтрит. Това е добра новина, ако случайно изтриете даден файл, защото винаги има начини за възстановяване на тези изтрити файлове.

Има специални програми, предназначени за изтриване на файлове. Тези програми са добра инвестиция, защото помагат да почистите твърдия диск и поддържате компютъра при оптимална производителност.

  1. Мит: Магнити могат да изтрият твърдия диск

Факт: Това може да е било вярно в миналото, когато компютрите са правени с по-деликатна технология, но днешните компютри са изработени от трайни чипове, които са защитени от потенциално опасни предмети като магнити.

Единствените магнитите са достатъчно здрави, за да не причиняват вреда на вашия твърд диск. Такива магнити са използвани от сервиз с професионалисти, за да изчистят данните, когато се налага и всичко това, за да осигури безопасност.

Scroll to Top