Най-високите хотели на планетата

Кой не е мечтал за почивка в луксозен хотел, от чиито прозорци да вижда приказно красива гледка! И както може да се види от прозореца, който се намира на надморска височина от над 300 метра? Това може да се провери, като посетите хотелите, които са в топ-10 най-високата в света. Сградите, попадащи в тази класацията на височината не добавя височина на структури като антени, статуи, пилони и кули. В случаи, че сградата не е напълно заделена за хотелски стаи за гости трябва да заема 90% от площта.

  1. Кулинан Северна кула, Хонг Конг (Cullinan Северна кула, Хонг Конг)

Изграждането на 270-метров Кулинан все още не е завършено и все пак това е 68-етажна сграда включена в списъка на най-високите хотели. Северната кула струва $ 2,5 млрд. след завършване на строителството й.

  1. Хотел „Въздушна линия Оазис Градина Шанхай

Опитните туристи няма да бъдат изненадани от появата на този хотел в класацията. Неговата височина е 226 метра, 52 етажа с 454 хотелски стаи и 239 стаи за специални приложения. Дизайнът му струват милиона $ 132. Така че може да си представите цената на апартаменти в петзвездния хотел-гигант.

  1. Хотел „Нагоя Marriott Assos“ Нагоя

Петзвездният хотел се намира в известния японския град Нагоя. Разполага със 774 стаи, от които 423 – стандартни стаи 328 – апартамента, 15 – луксозни апартаменти, 6 стаи и премиум класа и една стая в японски стил. Височината на хотела – 53 етажа или 226 метра. Такива могат да се видят много и на екскурзии.

  1. „Swissotel“ Сингапур

Четиризвезден хотел с малко странно име за Сингапур ( „швейцарски“) разработчиците струват $ 410 милиона. Таи сграда за туристи е с височина от 225.55 метра, 73 етажа и 2,065 спални. През 1986 г., строителството влезе в Книгата на рекордите като най-висок хотел в света Гинес, но с течение на времето я надмина „Bayok Sky“, който се намира в Банкок.

10. Хотел „Detroit Marriott“ в Renaissance Center, Детройт (Detroit Marriott в Renaissance Center, Detroit), тази 222-метров хотел, предлагат очарователна светлини. Хотелът разполага със 70 етажа и това му дава право да се нарече най-високия небостъргач в щата Мичиган, САЩ и по време на Западното полукълбо. Веднъж, след отваряне през 1977 г., хотелът е бил дом на най-високите в света. В наше време, „Detroit Marriott“ има 1298 стаи и е най-големият в хотел цялата мрежа „Marriott

Scroll to Top