Как да обслужвате вашия климатик пролет-лято

Най-добрият модул на климатика е свързан с факта, че не трябва да се колебаем дали да го притежаваме. На него може да включим и хладен, сух въздух и без главоболия или притеснения, но всичко това си иска известна доза внимание.

Въпреки това, независимо от времето на годината, климатици трябва да бъдат обслужвани и да се съхраняват в перфектно състояние. Така те ще се отплатят с производителност завършвайки със заслужено време и енергия.

Навсякъде по топлите места, климатиците трябва да издържат на различни температури, от висока температура, до екстремни студове. Те трябва също така да работят срещу силен вятър, проливни дъждове и кофти условия. На запад ли североизток климата е различен, затова и един климатик трябва да издържа на ниски температури. Това е точно обратното на това, което има в Долината на Слънцето, когато летните горещини започват от май до октомври.

Уверете се, че вътрешното тяло не е разположено в близост до други отоплителни тела.

Важно е да се изключи подаването на вода, която се влива в овлажнителя. По-късно през есента, можете отново да започне подаването на вода, да замените филтъра в овлажнителя и да настроите системата да произвеждат около 35% до 40% в относителна влажност за температурите на есента.

Проверки около къщата: правете редовна проверка на изолацията на хладилен агент, които водят към къщата. Ако липсват или са повредени, не забравяйте да повикате техник да ги замени. Научете още защо са важни протекторите за матраци.

Други съвети за климатик за вашия дом:

Сменете заряда въглероден окис всяка година.

Има части, които се смазват от време на време, но това най-добре е да се прави от техник по климатици.

Уверете се, че тръбата, която се подава от външната страна не е запушена. Най-правилно е тя да се почиства на няколко месеца.

Почистете всички отломки като листа, клонки и цветен прашец, които биха могли да влязат в климатика. Проверете страните на външните тела, помпи топлина и на върха на климатика.

С нещо толкова важно, колкото климатик ще отнеме известно време, за да се научите на всичко и поддръжката да се превърне в рутина.

Scroll to Top