Какво е това вендузи в дървения паркет

Влажността в помещенията може да провокира появата на вендузи в един паркет.

Първото нещо, което трябва да се направя, след като забележите вендузи в твърда дървесина е да идентифицирате и елиминирате източник на влага. Проблемът може да е теч във водопровод, наводнения или друго в нивото на закрито. Често такава влага идва от мазето и може да се наложи да бъдат коригирани някои строителни елементи и връзки.

След като източникът на влага се елиминира, вендузите лесно могат да се определят и коригират, с цел оптимизация.

Ако вендузите са в умерен диапазон по пода може да се подобри състоянието им от себе си, тъй като сами изсъхват с течение на времето. Ако вендузите са прекомерно много, може да се наложи да се шлайфат паркета.

Влага при екзотичните видове дървесина

Подовите настилки произведени от екзотични дървесни видове са по-взискателни, отколкото настилка, направена от местни дървесни видове. Разберете защо ламинатът е предпочитана подова настилка. Поради тази причина, набор от допълнителни изисквания трябва да бъдат изпълнени при инсталиране и поддръжка на екзотичен твърд паркет. Вътрешното ниво влажност на въздуха трябва да бъде в диапазона от 50-70%, и температурата на въздуха трябва да се поддържа в границите на 18-24 ° С. Само тогава могат да се постигнат добри нива на климат в помещенията, подходящи за този вид паркети.

С цел да се отговори на тези изисквания, вижте защо се използва овлажнител на въздуха по време на сухия сезон, топлината в стаята или използване на AC и къде намират приложение за поддържане приемлива влажност по време влажно лято е чудесно решение.

Scroll to Top