8 най-продавани подови настилки за дома

Съществуват няколко вида подови настилки, измежду които хората избират, когато правят домовете си. Много често потребителя, съобразява типа на помещенията и съобразява с различни видове. В други ситуации поставя една и съща във всички помещения. Кой са най-предпочитаните подови настилки и какви са техните предимства за нека узнаем:

Бетон – бетонните подове обикновено са оцветени по поръчка и може да изглеждат доста красиви. Ясно за всеки е, че те са най-устойчиви на външни фактори, а често са ползвани и за основа, преди полагане на корков-паркет.

Естествен камък – травертин и други естествени камъни, вървят рамо до рамо с бетон. С него те мерят сили и по издръжливост. Трябва да се отбележи, че мраморът се износва по-бързо отколкото може да се очаква, но за сметка на това, красивата му визия няма опонент на пазара. И все пак трайността му зависи най-вече от правилната грижа и поддръжка.

Еластични подови настилки – като лист винил, този класически продукт е като за вашите подове предлага 100% устойчива повърхност на влага и най-много един цвят в модел.

Твърди подови настилки – теракот, има значение само ако имате дългогодишен вода в помещенията. За тези стаи върши идеална работа.

Плочки и керамика – те са издръжливи срещу надраскване и разливи. Плочките са избирани, именно за тези видове извънредни ситуации и несъмнено са практични в помещения като антрета, коридори, тераси и балкони, кухни, бани и пр.

Ламиниран паркет – ето, че стигнахме и до него. Той предлага най-голямо разнообразие, а наред с това може напълно да замести истинското дърво, керамика, мрамор, теракот. Защо е така ли, защото ламинираният паркет е създаван във всевъзможни имитации. Но ако влагата ви притеснявате, то добре е да се ориентирате към водоустойчив ламиниран паркет.

Твърди дървени подове – лидер, които отговаря на всеки един критерии за качество. Масивният дървен паркет се появява много по-рано в годините, държи цена, но по качество и изящна визия не отстъпва на никой друг на пазара за подови настилки.

Трислоен паркет – трислоен паркет е тънък фурнир, който се надрасква точно толкова, колкото твърда широколистна дървесина. Не може да се шлайфа често. Най-добри съвети тук е да се използват всякакви възможни мерки, за да се съхрани живота му за дълго – черги, килими и пътеки, както и да се ограничи достъпа на животни.

Scroll to Top