Няколко SEO хитринки за малкия бизнес

Вече не е само мечта да имате собствен уеб сайт. Сега той трябва лесно да се класира за потребителите и те да го намерят. Ако никой не знае, че съществува, вашият сайт е като онлайн брошура загубил се в океан от данни.

Предлагаме ви няколко SEO съвети, за да засилите позицията на уебсайта си в сайтове като Google, Bing и Yahoo:

  1. Влезте в обувките на вашите клиенти от онлайн магазин

Помислете за това, което клиенти ви са склонни да използват, когато търсят вашите продукти или услуги в интернет. Заложете на тези думи. Ако продавате уреди, например, то вашите клиенти по-вероятно използват официално дума като хладилник или жаргон на дума като хладилник?

  1. Направете списък от 20 до 50 ключови думи

Така ще влеете уебсайта си с тези думи, така че да се нарежда на по-висока позиция, когато потенциалните клиенти търсят тези термини.

Не забравяйте, онова, което ви конкурира във вашата индустрия. Така че да избегнете родови понятия и да притежавате отличителни черти като вашите уникални предложения или географско местоположение.

„Вие можете да включите думи в безплатен продукт Google AdWords, наречен Инструмент за ключови думи. Това ще ви предложи списък от 500 свързани думи, предложения, които трябва да ви помогнат да излезте извън зоната за комфорт с ключови думи и да създадете своя списък.“

Може би ще искате да си купите ключови думи като част от кампанията „заплащане-на-клик“. След като сте си купили вашите думи, реклама за вашата фирма и оптимизация на сайт, ще се появи над или до безплатни резултатите от търсенето, включително тези термини. След това ще плати на компанията търсачката всеки път, когато се кликне върху връзка. Конкуренцията е за ключови думи, така че ако не разполагате с голям бюджет, ще трябва да се съсредоточите върху вашата ниша.

  1. Включете ключови думи в съдържанието на уебсайта си

Започнете с помощта на ключови думи в URL-адреса, посочен в интернет браузъра за всяка от страниците на уебсайта Ви.

След това използвайте думите в текста на всяка от страниците. Но не прекалявайте. „Ключовите думи, не трябва да представляват повече от 20% от съдържанието“. Повече от това води до нарушаване смисъла на съдържанието и дразни читателите“

Вашият приоритет трябва да бъде насочен към изработка на сайт и неговото съдържание – ясно и лесен за четене. Както Google указанията за уеб администратори са в състояние, то и вие ще отговаряте на изискванията, а именно: „Направете страници предимно за потребители, не за търсачките.“

Scroll to Top