Промишлен алпинизъм в София и страната

Зима е! Снегът почти е натрупал, зимната мръсотия и прах се стеле по тротоарите, като се разтапя в ручей, а оголелите дървета вече са облечени в снежни дантели. Градът е, като зимна приказка, прозорците на домовете проблясват от чистота, само прашните и замърсени офисни здания не радват окото.

Как да решите проблема с измиването на прозорците в офиса? Особено, ако са разположени на височина? А дори и да не са нависоко никак не изглежда добре, секретарката да мие прозорците с кърпа и препарат!? Изходът от тази ситуация е един  — да се обърнете към професионална почистваща фирма, предоставяща услугата – промишлен алпинизъм.

Промишлен алпинизъм — това е професия на големия град. Потребността от нея расте от година на година. Все по-голямо число клиенти подават подобна поръчка, като се осланят на оперативността при извършване на работата, нейното качество и надеждност. Преимуществата при използване на промишлен алпинизъм при измиване на прозорците са следните:

  • Използва се специална техника (лебедки, подвесни люлки, строителни скелета). При други начини на измиване не винаги може да се спазват технически ограничения поради трудно достъпност до зданието. За алпинистите такъв проблем не съществува!
  • Използването на специална техника винаги излиза по-скъпо. Както показва опита, повече от бюджета за почистване – 60% се отделя за чистене на височина. За да си добър промишлен алпинист се изисква не само умение, но и… смелост. А, това е фактора за определяне себестойността на този вид почистване!
  • Имайте предвид, че използването на промишлени алпинисти още ще понижи времето за изпълнение. Там, където е необходимо няколко дни преди това се поставят строителни скелета или се закрепя люлката. Така алпиниста се справя бързо измиването на прозорците, което гарантира качество на извършената работа!

Главните особености на технологията на промишления алпинизъм се състоят в простота и мобилност. Алпинистите бързо се издигат или спускат до определения участък на фасадата на зданието и могат да пристъпят към изпълнение на работата. Във връзка с особеностите се използва оборудване за алпинисти, което не изисква много място и закрепване на цялото снаряжение на подвесната люлка или автовишка.

Промишления алпинизъм е работа за професионалисти и не бива да се доверяваме на случайни хора, защото това е опасна и трудна височина операция. Изчислението на всички задачи, които може да поръчате на промишлените алпинисти, отнема много време, като едни от най-разпространените услуги са: измиване на прозорци, почистване на фасадата на здания от атмосферни замърсявания, почистване на покриви и козирки от сняг, монтаж на различни рекламни конструкции и много други.

В края на краищата, използвайки услугите на промишлен алпинизъм, вие можете да бъдете уверени в качеството на свършената работа.

Scroll to Top